MobilePay annoncerer stor nyhed: Sådan påvirker det dig

08/09/2023 05:04

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
MobilePay deler stor nyhed.

Mest læste i dag

Foreninger, offentlige institutioner og erhvervskunder vil fremover kun blive pålagt et enkelt gebyr på 0,99% pr. transaktion, når de benytter MyShop, og alle andre gebyrer vil blive afskaffet.

Dette vil medføre øgede omkostninger for nogle, mens det vil gøre det billigere for andre. MobilePay forbliver dog uændret som en af de mest konkurrencedygtige løsninger for mindre erhvervskunder, som det fremgår af deres hjemmeside.

Denne ændring træder i kraft inden den 1. oktober, og fra denne dato vil erhvervskunder kun have et samlet gebyr i stedet for forskellige gebyrer. Anette Bøje, dansk landechef for Vipps MobilePay, udtaler: "Vi får en mere enkel og klar prisstruktur, der samtidig er i overensstemmelse med den typiske standard for betalinger både i Norden og internationalt."

Hvad betyder dette for dig?

MobilePay forklarer på deres hjemmeside, at nogle kunder vil opleve øgede omkostninger, mens det vil blive billigere for andre. En tredje gruppe, der ikke er erhvervskunder, vil ikke blive påvirket af denne ændring. De, der har et lavt antal MobilePay-transaktioner på årsbasis, vil opleve besparelser, da de slipper for andre former for gebyrer.

Anette Bøje påpeger dog, at MobilePay MyShop forbliver en yderst konkurrencedygtig løsning i forhold til andre betalingsmuligheder, især fordi du ikke behøver en betalingsterminal for at bruge MobilePay MyShop.

Kunder informeres

MobilePay vil begynde at informere de berørte erhvervskunder i dag og vil fortsætte med at gøre det via e-mail eller brev i de kommende uger, som de annoncerer på deres hjemmeside. Det nye gebyr vil automatisk blive trukket fra kundens MobilePay-afregningskonto i MobilePay-portalen fra den 1. oktober, så kunderne ikke behøver at foretage aktive handlinger.

Virksomheder, der i øjeblikket har en aftale med MobilePay om fritagelse for transaktions- og abonnementsgebyrer ved donationer, forbliver uberørt af ændringen.