Meta vil kræve betaling for Facebook og Instagram: Så meget kommer det til at koste

17/10/2023 10:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tech-giganten vil have, at brugere fra Europa skal betale penge for at benytte platformene fremover.

Mest læste i dag

Det globale teknologiselskab Meta, ejeren af Facebook og Instagram, har offentliggjort planer om at introducere et betalingsabonnement for brugere i Europa, der benytter de velkendte sociale medier.

Som en følge heraf vil abonnenter undgå at blive målrettet med reklamer.

Dette betydningsfulde skridt er en reaktion på de stigende reguleringer, som EU-myndighederne har indført, med det formål at stramme kontrollen over datapraksis og annoncering inden for tech-industrien, ifølge en rapport fra Ekstra Bladet via The Wall Street Journal.

Ifølge dette forslag, som er blevet præsenteret for de europæiske tilsynsmyndigheder, vil abonnenter undgå, at deres digitale aktiviteter bliver brugt til målrettet reklamering.

Meta ser dette som et skridt i retning af at opfylde EU's regler, der kræver brugerens samtykke, før personlige data kan anvendes til at tilpasse reklamer.

Den nye tjeneste, kaldet "SNA" (Subscription No Ads), giver brugerne mulighed for at vælge mellem to muligheder.

Enten kan de fortsætte med at bruge Facebook og Instagram gratis, men med personlige reklamer, eller også kan de betale en månedlig afgift for en reklamefri oplevelse.

Prisen for dette abonnement vil være omkring 75 kroner om måneden for en desktop-computerprofil, med et ekstra gebyr på omkring 45 kroner for hver ekstra konto, der tilføjes abonnementet.

På mobile enheder vil prisen være omkring 97 kroner om måneden på grund af Apple og Googles provision for in-app-køb.

Selvom Meta ser ud til at implementere denne ændring i Europa, bør brugere i USA ikke forvente en lignende mulighed i nær fremtid, da dette skridt primært er taget for at imødekomme europæiske reguleringskrav.

Det er endnu uklart, om de europæiske myndigheder i Irland og Bruxelles vil godkende dette forslag som i overensstemmelse med EU-lovgivningen, eller om de vil presse Meta til at tilbyde alternative abonnementsmuligheder eller en gratis version med almindelige reklamer i stedet for personlige reklamer.