Landmand troede han fandt fire killinger - viste sig at være noget helt andet

02/06/2024 20:36

|

Redaktionen

Foto: Facebook
Livet er fyldt med små overraskelser og de dukker ofte op, når man mindst venter dem.

Mest læste i dag

Det oplevede en russisk landmand, da han fandt, hvad han troede var fire små killinger i sin stald. For det var ikke en hvilken som helst kat, der var forbi. Langt fra. Det er Animal Channel , der fortæller dette.

Bonden løftede en af ​​dem op for at se nærmere og så straks, at det ikke var nogen almindelig huskat.

Landmanden kunne ikke sige med sikkerhed, hvilken slags kat det kunne være, så han besluttede at undersøge nærmere. Han kontaktede Daursky Nature Reserve, som bad ham tage "killingerne" med til naturreservatet, så de kunne se nærmere.

Der blev det fastslået, at dyrene var af racen Pallaskatt, også kaldet "manuler".

Pallas kat, eller manuler, er en meget sjælden race af vild kat, der stammer fra Centralasien.

Manuerne har næsten samme størrelse som normale danske huskatte, men de er stærkere, har kortere ben og tykkere pels tilpasset til at overleve i barske klimaer.

Katteracen har også et markant bredere ansigt og fladere ører end normale katte.

Da de fire killinger formentlig blev forladt af deres mor, eller hun var død, valgte naturreservatets personale at introducere dem for to huskatte i håb om, at de ville være i stand til at tage sig af dem.

Der var stor spænding for, hvordan de tamme katte ville reagere, for de vilde dyr var trods alt netop det – vilde. Men det gik heldigvis godt, og da palla-kattene fik både mælk, kærlighed og omsorg, blev de hurtigt både store og stærke.

Selvom det lå i kortene, at killingerne en dag skulle bringes tilbage til naturen, var det svært ikke at blive glad for dem. Og kattene elskede at være i reservatet, hvor de jagede og havde det sjovt og lærte alt, hvad killinger skal bruge for at blive selvstændige.

Så kom dagen, hvor manuelerne skulle slippes ud i naturen og klare sig selv. Det var en trist dag for personalet, men alle vidste, at det var det eneste rigtige at gøre.

Desværre klarede de sig ikke specielt godt den første vinter.

De blev tynde og kunne tydeligvis ikke modstå den belastning, de blev udsat for.

Derfor blev det besluttet, at kattene næste vinter skulle indfanges og holdes i reservatet, så de kunne følge med dem, og det gik meget bedre.