Kritikken vælter ind over Lauritz.com: 'Hold jer langt væk'

05/05/2023 13:40

|

Thea Andersen

Foto: Google Maps
Auktionshuset Laurtiz.com er igen havnet i stormvejr.

Mest læste i dag

I sidste måned kunne TV 2  blandt andre afsløre, at flere kunder hos Lauritz.com oplever, at der går for lang tid, før de får deres penge.

Siden da er det væltet ind med kritik og dårlige anmeldelser på hjemmesiden Trustpilot, hvor forbrugere kan anmelde en virksomhed eller et brand.

Flere advarer mod at handle via Lauritz.com, og en af dem er en bruger ved navn Katrine, der skulle have haft sine penge tilbage, men aldrig har set skyggen af dem.

- Jeg vil på det kraftigste fraråde at handle gennem Lauritz. Jeg har gennem årene haft mange gode oplevelser, men mine seneste erfaringer med Lauritz får alarmklokkerne til at ringe. Jeg havde fået hammerslag på en Le Klint lampe, som var beskrevet i bedre stand, end den var. Derfor fortrød jeg mit køb og skulle have pengene retur. Dette sidste uge i marts, skriver Katrine på TrustPilot og fortsætter:

- Mine penge skulle blive tilbagebetalt 15.04, hvilket de ikke blev. Jeg har rykket for pengene gentagne gange - Lauritz er ikke i stand til at oplyse, hvornår jeg kan forvente tilbagebetalingen. Lauritz tilbageholder mine penge. Ved telefonisk kontakt kommer jeg igennem til en ung pige, der undskylder og ikke ved noget som helst.

- Det tenderer bedrageri og jeg har besluttet at politianmelde Lauritz, såfremt jeg stadig ikke har modtaget mine penge i kommende uge. Altså en alvorlig advarsel herfra; både til sælger og køber, slutter hun.

Har ændret handelsbetingelserne

I en mail, som Lauritz.com sender ud til kunder, når de har solgt en eller flere varer på deres hjemmeside, står der blandt andet:

- Normalt skulle du modtage dit tilgodehavende senest 40 bankdage fra salgstidspunktet. Vi er desværre nødsaget til midlertidigt at forlænge vores betalingsbetingelser, så der nu kan gå op til 60 bankdage inden afregning af dit tilgodehavende. Dette beregnet fra salgstidspunktet.

Selvom handelsbetingelserne er blevet ændret, bliver de stadig ikke overholdt

- Efter at have indgået aftale om salg, har Lauritz ensidigt ændret betalingsbetingelser fra 40 til 60 bankdage. Men ikke nok med det. Man overholder ikke de 60 dage, og svarer ikke længere på mails, hvor vi rykker! Vi vil aldrig mere bruge Lauritz!, lyder det fra en anden bruger på Trustpilot.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det problematisk, at Lauritz.com har ændret vilkårene for afregning.

Direktør Mads Reinholdt fortalte til TV 2, at kunderne nok skal få deres penge tilbage, så længe auktionshuset eksisterer. Men risikoen er, hvis det går konkurs.

- Hvis Lauritz går konkurs, er det tvivlsomt, om kunderne vil få deres penge. Jeg har ikke indblik i deres økonomi, men det kunne tyde på, at de har meget brug for penge. Det virker ikke som en supersund forretning, lød det fra Mads Reinholdt.

Han opfordrer derfor forbrugerne til at overveje, om de er villige til at løbe den risiko, der er ved at handle via Lauritz.com.