Kendte TV 2-værter bliver misbrugt: 'Det er yderst frustrerende'

29/10/2023 14:01

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En gruppe TV 2-værter bliver misbrugt, og det er frustrerende, da der ikke er det store at gøre ved det.

Mest læste i dag

Bedragere søger konstant nye metoder til at lokke folk ind i deres snarer. Sådan har det altid været, og det er sandsynligvis noget, der vil fortsætte.

Med fremkomsten af sociale medier har bedragerne i høj grad rettet deres fokus mod disse platforme. Derfor er det vigtigt at udvise forsigtighed, når man scroller gennem indhold på platforme som Facebook eller Instagram.

Selvfølgelig er det besværligt for almindelige danskere at skulle være på vagt for at undgå at falde for svindelnumre.

Men det er mindst lige så frustrerende for kendte personer, der bliver udnyttet af bedragere i forsøget på at give deres annoncer eller hjemmesider en falsk troværdighed.

Adskillige kendte danskere har oplevet, hvordan deres navne og billeder bliver misbrugt i annoncer og artikler online, der har til formål at narre danskerne.

Denne gang er det 'Go' Morgen Danmark'-værterne Steen Langeberg, Ida Wohlert, Mikkel Kryger og Louise Wolff, der er blevet ofre, ifølge B.T.

Der anvendes deres navne og billeder i en falsk Facebook-annonce, hvor bedragerne forsøger at give et skær af ægthed ved at involvere kendte personer.

Desuden deles denne annonce fra en verificeret profil, hvilket kan få folk til at tro, at det er den ægte vare. Men i virkeligheden er det blå verifikationsmærke ikke en garanti for, at det ikke er et bedrageri.

Selvom det får profilerne til at fremstå som ægte, kan de i virkeligheden være ofre for bedragere, som ikke er klar over, at deres identitet bliver misbrugt. Uanset hvad er det vigtigt at udvise forsigtighed.

En af dem, der er blevet offer for bedrageriske annoncer denne gang, er Steen Langeberg. Det er ikke første gang, han har oplevet dette, men det ser ud til, at han ikke kan gøre meget ved det.

"Det er utrolig frustrerende, at der tilsyneladende ikke er meget, man kan gøre. Jeg håber virkelig, at ingen falder for disse tarvelige svindelnumre," skriver han til B.T.

Mange andre danskere oplever også, at de bliver udnyttet i falske annoncer og artikler. Tidligere er det blandt andet gået ud over Sofie Linde, men også tv-værten Peter Ingemann har været mål for bedragerne.