Jægerne efterlader deres hunde til at dø alene: Nu vælter det med massiv kritik mod dem

28/10/2023 06:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Jægernes adfærd har medført en stor kritik.

Mest læste i dag

I Sverige er der opstået en bekymrende praksis, der har rejst kritiske spørgsmål om etik og dyrevelfærd.

Ifølge svenske Newsner har der været rapporter om, at udenlandske jægere, der besøger Sverige for at deltage i jagtsæsonen, efterlader deres jagthunde og lader dem overleve i den udfordrende svenske natur.

For svenske dyreelskere har det været hjerteknusende at opdage forladte jagthunde i bjergene og skovene i det nordlige Sverige. En ivrig fuglejæger ved navn Erika Tano delte sin egen rystende oplevelse og erklærede, "Erindringen om disse hunde vil aldrig forlade mig."

Erika Tano og hendes egen hund stødte på en ensom hund, en engelsk setter, der, selvom den ikke var decideret underernæret, led af sult og havde en brækket klo.

Det, der gør denne sag endnu mere alarmerende, er, at de forladte hunde ofte tilhører udenlandske jægere. Nogle af disse jægere giver deres hunde friheden til at strejfe i den vilde natur, og hvis hundene ikke vender tilbage i tide efter jagtsæsonen, efterlades de i vildmarken. Nogle jægere går endda så langt som at skyde de hunde, der ikke lever op til deres forventninger.

Erika Tano beskriver, hvordan især udenlandske jægere fra Italien anvender voldsomme metoder i deres jagtpraksis. Når de italienske jægere er ude, lyder det nærmest som krig, da de skyder efter alt, hvad der bevæger sig.

Opdagelsen af disse tragedier har udløst massiv kritik, og nogle mener, at myndighederne bør stramme kontrollen over udenlandske jægere, der besøger landet.

Men myndighederne hævder, at de har svært ved at kommunikere med udenlandske virksomheder, der arrangerer jagtrejser til Sverige. Ikke desto mindre har flere udenlandske jægere mistet deres jagttegn i år som følge af disse bekymrende begivenheder.