Ikke sket siden 2006: Nu er der glædelige nyheder til mere end 300.000 danskere

19/11/2023 14:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er glædeligt nyt til over 300.000 danskere.

Mest læste i dag

Diabetikere i Danmark kan muligvis se frem til en markant forbedring i deres dagligdag.

EU-kommissionen har foreslået en ændring af kørekortreglerne, som potentielt vil forlænge gyldigheden af kørekort for diabetikere fra fem til ti år. Denne ændring forventes at gavne mere end 300.000 danskere ved at spare dem både tid og penge, ifølge oplysninger fra Ekstra Bladet.

Ændringen udgør en del af en omfattende revision af EU's kørekortdirektiv, som ikke er blevet opdateret siden 2006.

De seneste oplysninger fra Diabetesforeningen indikerer, at omkring 35.000 danskere med type 1-diabetes og 274.000 med type 2-diabetes vil drage fordel af de nye regler.

Claus Richter, administrerende direktør i Diabetesforeningen, udtrykker sin tilfredshed med udviklingen og kommenterer, "Det er meget gode nyheder," til Ekstra Bladet. Han understreger vigtigheden af at opdatere reglerne for at afspejle den moderne virkelighed for diabetikere.

De nuværende regler, der stammer fra 1960'erne, blev oprindeligt indført i en tid, hvor diabetikere løb risikoen for at besvime bag rattet. Med fremskridt inden for behandling og teknologi, herunder pumper og sensorer, har diabetikere i dag langt bedre kontrol over deres blodsukker.

Claus Richter argumenterer samtidig for, at reglerne ikke blot er forældede, men også unødvendigt byrdefulde for diabetikere, der anvender den nyeste teknologi.

Selvom der er bred enighed om, at de foreslåede ændringer er et skridt i den rigtige retning, er der endnu ikke truffet en endelig beslutning.