Sharon blev insemineret i 1989: 34 år senere da hun finder ud af hvem faren er, får hun et chok

18/11/2023 06:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Da den 34-årige datter tog DNA-testene havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvem hendes rigtige far var.

Mest læste i dag

Når man beslutter sig for at gennemgå kunstig insemination med en anonym sæddonor, er hensigten normalt, at man ikke kender identiteten på barnets biologiske far.

Situationen er imidlertid anderledes for en 34-årig kvinde, der gennem DNA-tests har opdaget sin biologiske far.

Dette er blevet rapporteret af New York Post.

En kvinde fra Idaho har for nylig indgivet et søgsmål mod sin fertilitetslæge, efter at have opdaget, at han er den biologiske far til hendes datter.

Historien begyndte i 1989, da Sharon søgte fertilitetsbehandling hos lægen på grund af vanskeligheder med at opnå graviditet på naturlig vis med sin mand. Anklagerne går ud på, at lægen tilsyneladende brød aftalen om brug af anonym donorsæd og i stedet anvendte sin egen sædcelle.

Nu, 34 år senere, står manden overfor anklager for at have brugt sin egen sæd under kunstig befrugtning.

Ifølge retsdokumenterne betalte kvinden 100 dollars i kontanter for hver insemination og fik at vide, at pengene ville gå til universitets- eller lægestuderende, som donerede sæden. Hayes ønskede en anonym donor udvalgt ud fra specifikke karaktertræk.

Anklagerne blev rejst, efter at datteren gennem DNA-tests opdagede sandheden om sin far, hvilket udløste en chokerende identitetskrise.

"Det har været skjult for mig hele mit liv. Det er traumatiserende for min mor, og det faktum, at jeg er et produkt af hans handlinger, er meget ubehageligt," udtalte hun om opdagelsen.

Derudover fandt datteren ud af, at hun har mindst 16 halvsøskende i samme område. Det er uklart, om nogle af disse søskende er involveret i retssagen mod lægen.

Lægens forsvarer, Drew Dalton, benægter kendskab til Hayes' anklager og hævder, at hans klient ikke engang kendte kvinden.

Lægen stoppede sin praksis i 2005 og har ikke reageret på anklagerne.