Her dækker det blå sygesikringskort ikke: "Kan hurtigt koste mere end 75.000 kroner"

06/07/2024 16:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Gjensidige
Det gælder om at have tingene i orden, når man skal til udlandet.

Mest læste i dag

For mange danskere byder sommerferien på rejser til sydeuropæiske destinationer, hvor sol og strand er i højsædet.

Heldigvis har 4,6 millioner danskere, ifølge Udbetaling Danmark, et blåt sygesikringskort. Dette kort giver ret til behandling på sygehuse under samme vilkår som de lokale borgere i det EU/EØS-land, man opholder sig i.

Men der er desværre noget, som det blå sygesikringskort ikke dækker: hjemtransport ved sygdom.

Hvis man tager på ferie uden en separat rejseforsikring, kan hjemtransport blive en rigtig dyr affære, selvom man stadig befinder sig inden for Europas grænser.

Det fortæller Louise Hertzum Andersen, fagchef hos Gouda Rejseforsikring, som er en del af Gjensidige, i en pressemeddelelse.

“Hvert år ser vi omkring 50 personer, der må transporteres hjem med ambulancefly fra europæiske destinationer. Selvom det kan være en kort flyvetur sammenlignet med USA eller Thailand, koster det i gennemsnit over 200.000 kroner. Derfor er det så vigtigt at være korrekt forsikret, så man ikke selv skal dække udgifterne til egenbetaling og hjemtransport.”

Selv hvis man ikke behøver hjemtransport med ambulancefly, kan det blive dyrt at komme hjem fra ferien.

Skal man for eksempel fragtes hjem på en båre, kræver det ni sæder i et fly for at kunne installere båren.

“En båretransport bruges ved sygdom eller skader, der er mindre alvorlige end ved ambulancefly, men det er stadig skader, der kræver en medicinsk ledsager. Disse sager kan hurtigt løbe op i over 75.000 kroner, hvis man ikke er forsikret,” siger Louise Hertzum Andersen.

Har man et blåt sygesikringskort, bør man, inden man rejser på ferie i Europa, sikre sig, at kortet stadig er gyldigt og bestille et nyt, hvis det ikke er tilfældet.

Hvis man ikke har et blåt sygesikringskort, er det naturligvis lige så vigtigt at få det bestilt.