Forsvandt under tsunami: 10 år senere gør familien en utrolig opdagelse

25/06/2023 06:56

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
En lille pige forsvandt da tsunamien ramte i 2004. Mange år senere sker et mirakel.

Mest læste i dag

I 2004 ramte en af de værste naturkatastrofer i menneskets historie flere lande i Asien, da et jordskælv, som målte over 9 på Richterskalaen, ramte i havet vest for øen Sumatra i Indonesien.

Jordskælvet resulterede i flere efterskælv i timerne efter samt adskillige tsunamier, som havde bølger på op til 30 meters højde. 

De mange tsunamier ramte stort set alle lande med kyster ud til Det Indiske Ocean, og de dræbte mere end 225.000 mennesker i 11 forskellige lande, hvoraf Thailand, Sri Lanka, Indonesien og Indien blev hårdest ramt.

Udover de mange tusinde omkomne var der også et stort antal savnede, som stadig ikke er fundet den dag i dag, da deres lig formentlig er begravet under murbrokker eller ført langt ud på havet.

Opforstrede hende som sin egen 

Én af de familier som mistede et familiemedlem var en indonesisk familie, der mistede deres 4-årige datter, Raudhatul Jannah. 

Selvom familien og redningspersonale ledte i mange måneder, og adskillige nødhjælpsorganisationer efterlyste Jannah, så dukkede hun ikke op, og familien fandt heller aldrig hendes lig.

Uger blev til måneder og måneder til år, og familien måtte formode, at Jannah var afgået ved døden under de voldsomme hændelser, og at hendes lig formentlig var skyllet med strømmen ud på det store åbne hav, og at de derfor aldrig ville se hende igen. 

Historien skulle dog vise sig at ende noget anderledes, end man måske havde troet!

Genforeningen var lykkelig. Foto: YouTube

Den lille pige havde nemlig formået at klamre sig fast til et stykke vraggods og dermed ikke drukne. 

Hun var endt nogenlunde uskadt ude på det åbne hav, hvor en fisker havde opdaget hende og samlet hende op, beretter CBS Mornings. 

Da Jannah kun var fire år, og derfor ikke var i stand til at komme med nogle egentlige oplysninger om hendes familie, eller hvor hun boede, og fordi myndighederne var lagt ned af efterlysninger på grund af kaosset på landjorden, så valgte fiskeren og hans kone at opfostre pigen, som var hun deres egen, da de troede, at hendes familie var omkommet i tsunamien. 

Skæbnen ville dog, at den lille pige skulle finde tilbage til sine biologiske forældre. Cirka ti år efter i juni 2014, da Jannah var på vej hjem fra skole, blev hun nemlig stoppet på gaden af en mand, som viste sig at være hendes biologiske onkel.

Onklen havde genkendt den nu 14-årige Jannah fra den anden side af gaden og var forståeligt nok chokeret og utrolig glad over at opdage, at det altså var Jannah, som forsvandt under tsunamien for ti år siden.