Forsikringsselskab med advarsel mod elbiler: Kan give lang tid uden bil

14/07/2024 17:48

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De opfordrer til grundig overvejelse, hvis man som forbruger overvejer at købe elbil.

Mest læste i dag

Både salget og udviklingen af elbiler har oplevet en markant stigning. Den kraftige vækst har ført til en hurtig udrulning af elbiler, hvilket skaber udfordringer, især med hensyn til reparation og vedligeholdelse af de nyeste mærker.

Vestjylland Forsikring advarer nu deres kunder om mulige problemer med at skaffe reservedele til disse biler, hvilket kan føre til lange ventetider og manglende mobilitet.

Ifølge Avisen Danmark har Vestjylland Forsikring sendt en mail til deres kunder, hvor de opfordrer til nøje overvejelser før køb af en elbil.

Forsikringsselskabet, som samarbejder med Taksatorringen, ser nu konsekvenserne af, at markedet er oversvømmet med nye elbilsmærker. I visse tilfælde er det svært at skaffe reservedele, og tilgængeligheden af autoriserede serviceværksteder varierer.

Risiko for lang ventetid på bil

For kunderne betyder dette, at de risikerer at stå uden bil i længere tid, hvis der er ventetid på reservedele. Vestjylland Forsikring tilbyder en gratis lånebil, når bilen er på værksted, men ikke i perioden op til reparationen.

Lars Bue Nørbjerg opfordrer derfor til, at man gennemfører en grundig serviceaftale ved bilkøb og undersøger, hvilke værksteder der kan håndtere reparationer.