Farlig larve opdaget på strand i Danmark: Rør den for guds skyld ikke

08/08/2023 15:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Du må endelig ikke røre ved den lille larve, da det kan give voldsomme symptomer.

Mest læste i dag

Bornholms Regionskommune har sendt en advarsel ud til borgerne angående en specifik art af larver, som er blevet opdaget ved Dueodde. På trods af deres beskedne størrelse udgør disse grå, hårede processionsspinderlarver en potentiel fare, da de er beklædt med giftige hår, rapporterer TV2.

Ved forstyrrelse har larverne evnen til at udstøde deres hår, hvilket kan medføre udslæt, intens kløe og respirationsbesvær hos individer, der kommer i kontakt med dem.

Kommunen har derfor fremsat flere anbefalinger til borgerne. Såvel voksne som børn bør undgå berøring af larverne og deres rede i fyrretræerne. Man bør undlade at håndtere larverne, både levende og afdøde, samt deres tørre larvehud, da de giftige hår fortsat er let tilgængelige og meget potent giftige.

Dyrejere skal også udvise forsigtighed, da hunde og andre kæledyr, der kommer i kontakt med eller indtager larverne, kan blive alvorligt syge. I sjældne tilfælde kan det endda have dødelig udgang.

Angreb på en hunds tunge kan medføre så alvorlig skade, at dele af tungen nedbrydes og falder af.

Hvis man har haft tæt kontakt med larverne og udviser symptomer på sygdom, anbefales det at søge lægehjælp. Hvis man har fået giftige hår på huden, kan de fjernes ved hjælp af tape. Kommunen opfordrer alle til at være opmærksomme og tage advarslen alvorligt for at undgå potentielt skadelige konsekvenser.