Ekspert med advarsel: Derfor bør du aldrig oplade din telefon i lufthavnen

11/12/2023 14:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En ekspert kommer nu med en advarsel.

Mest læste i dag

Mange af os har stået i denne situation: Man er på farten, og pludselig begynder ens telefon at løbe tør for strøm. Heldigvis er der stikkontakter de fleste offentlige steder, som f.eks. i lufthavnen. Men hvis du har pakket din oplader i din bagage, kan det ende med, at du må benytte en offentlig tilgængelig oplader. Dette kan give din telefon lidt strøm, men det kan også sætte både dig og dine private data i fare, advarer mobilspileksperten Ciaran Lee fra casinos.win ifølge Echo Liverpool.

"At have en afladet telefon under rejser kan være et mareridt. Det kan få hele turen til at føles længere, og det kan gøre det meget sværere at nå din endelige destination," fortæller han til ECHO og fortsætter:

"Selvom ingen ønsker en afladet telefon, er risikoen ved at bruge en offentlig opladningsstation simpelthen ikke det værd. Mens risikoen er lav, kan dine data blive stjålet, og kriminelle kan også installere software på din telefon, der kan spore og overvåge hver gang, du indtaster information på din telefon."

Alle mobiltelefoner leveres med kabler, der kan bruges både til at oplade telefonen og til at overføre data. Dette er praktisk, så du ikke behøver flere kabler, og du behøver ikke huske, hvilket kabel der gør hvad. Dog er dette også praktisk for kriminelle, der kan udnytte den samme teknologi til at få ulovlig adgang til dine data.

"Når du tilslutter din telefon til en oplader gennem en USB-forbindelse, oprettes der et forhold, der kan bruges til at sende og modtage data. Som standard er denne funktion slået fra, men kriminelle kan bruge denne teknologi til at installere skadelig kode på din enhed, som kan bruges til at stjæle dine personlige oplysninger, private beskeder, adgangskoder og alt andet, du måtte have gemt på din telefon.

"Mens data-tyveri kan være bekymrende for de involverede, kan et hackerangreb have mere alvorlige konsekvenser, da det ville give gerningsmanden adgang til telefonens GPS, hvilket kan bruges til at overvåge rejsendes placering til enhver tid. Det er en skræmmende tanke, især for dem, der rejser alene."

Ciaran har også delt nogle måder at undgå at blive sat i fare på, samtidig med at du sparer på batteriet.

"At lytte til din yndlingsmusik eller podcast under flyveturen kan få tiden til at gå hurtigere, men at have en telefon, du kan bruge i nødsituationer, er langt vigtigere. Når du bemærker, at din telefon har mindre end 25% batteri tilbage, bør du stoppe med at bruge den og aktivere enhver strømbesparende funktion, din telefon har," sagde han og tilføjede:

"Som en backup kan du også have en power bank med dig. Mens risikoen for at få hacket din telefon under rejser er lille, er der en risiko, og du bør aldrig bruge nogen opladere, som du ikke ejer eller stoler på."