Efter en markant stigning i butikstyverier: Nu har Rema 1000 gjort drastisk tiltag

11/10/2023 12:44

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er der gjort et nyt tiltag i butikken.

Mest læste i dag

Rema 1000 i Silkeborg har, ligesom mange andre detailbutikker, oplevet en betydelig stigning i butikstyverier, der involverer almindelige dagligvarer.

Denne foruroligende udvikling har ført til, at lokale dagligvareforretninger træffer drastiske foranstaltninger for at beskytte deres varer.

Dette er rapporteret af TV 2 Østjylland.

Butikken har ikke kun besluttet at sikre værdifulde varer som oksesteg, men de er også gået et skridt videre ved at have en butiksdetektiv på vagt flere gange, hvilket allerede har givet resultater, da vedkommende har foretaget flere anholdelser:

"Senest han var her, begik han tre tyverier en mandag formiddag, så det er alvorligt," siger Bjørn Bajlum, der er købmand i butikken.

Også Kvickly i samme by, Silkeborg, er bekymret over lignende problemer.

Varehuschefen, Per Junior, bemærker, at tyverier finder sted på tværs af samfundslagene, og at det er svært at identificere tyvene ved indgangen.

For at håndtere problemet er de nødt til at låse værdifulde varer som barbergrej inde i glasmontre.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter den stigende tendens og har registreret en markant stigning i antallet af tyverisager.

Morten Bujakewitz, vicepolitiinspektør i lokalpolitiet i Silkeborg, antyder, at økonomisk inflation i de seneste år muligvis har bidraget til denne ubehagelige udvikling.

Mens butikker og myndigheder samarbejder for at løse dette problem, er det tydeligt, at lokalbefolkningen ikke har megen forståelse for tyvene:

"Det er skammeligt. Det er simpelthen uacceptabelt," udtaler Mogens Lykke.