DMI med trist nyt: 'Front' på vej

11/10/2023 08:42

|

Emil Martesen

Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at danskerne har oplevet noget af en blandet landhandel i henhold til vejret i de seneste par måneder.

Sommersæsonen bød på masser af nedbør, men efteråret til gengæld har budt på et par sommerlige dage - men nu er det angiveligt slut.

I kølvandet på en sommer præget af rekordnedbør i juli, kølige temperaturer i august og en efternøler af en sommer, så ser det ud til at de sommerlige tendenser lakker mod enden og i stedet vender tilbage til det samme ustadige vejr fra juli.

Og når der inden længe tages hul på den sidste del af ugen, så står det i regnens tegn.

Det skriver DMI.

Først skal en koldfront i dagens løb passerer landet fra nordvest. I morgentimerne ligger den over de nordvestligste egne og forventes i aften at have passeret Bornholm.

Og når fronten har passeret kan der komme opklaring med lidt eller nogen sol, men det er kun den nordlige del af Jylland som vil kunne nå at opleve det inden solen går ned.

Det bliver også ret blæsende, en jævn til hård vind fra sydvest og vest, lokalt med vindstød til hård kuling. Som koldfronten passerer kan vinden aftage lidt, men især over Nordjylland holder vinden ved og tiltager endda lidt. Længst mod nord vil der i aften og i nat kunne komme vindstød af stormstyrke.

Og torsdag bliver ingen undtagelse.

Her vil vejret nemlig byde på lidt eller nogen sol og kun enkelte byger.

Men når torsdagen synger på sidste vers ser et nyt frontsystem dagens lys med udbredt regn ind over landet vestfra.

Fra weekenden vil køligere luft med byger strømme ned over Danmark fra nordvest.

Lørdag og søndag bliver med vekslende skydække, spredte byger og blæsende fra nordvest, mens temperaturen befinder sig mellem 13 og 17 grader, om natten ned mellem 5 og 8 grader, lokalt koldere.