Inden længe træder drastisk ændring i kraft: Dansk bank udsender vigtig besked til kunderne

11/10/2023 08:49

|

Emil Martesen

Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Inden længe skal en lang række danskere vinke farvel til Visakort og Visadankort.

Sydbank har meldt ud, at de har tænkt sig at droppe disse kort inden for en nær fremtid, hvilket gør dem til forløber, da ingen anden dansk bank har gjort dette tiltag.

Det skriver B.T.

I forbindelse med at Visa/Dankort nu bliver udfaset, har banken sendt en yderst vigtig besked ud til kunderne, som lyder således:

‘Du skal have nyt betalingskort. Det skal du, fordi vi er i gang med at udfase Visa/Dankort.’

Arvtageren er klar

Kunderne kommer naturligvis ikke til at stå uden et betalingskort mellem hænderne.

Sydbanks kunder kan nemlig se frem til i stedet at få et Mastercard, som fremover skal agere stedfortræder for Visa/Dankort.

Nicolai Schmit, der er afdelingsdirektør for Betalingsformidling, udtaler til B.T. at hele processen forventes at være afsluttet ved udgangen af dette år. 

Produktet er tidligere blevet testet i 2022, og her levede det op til forventningerne, hvorfor det nu bliver en realitet:

“Med et nyt kortprodukt er det altid en god idé at teste og sende ud til en mindre målgruppe for at kunne eliminere eventuelle børnesygdomme og dermed sikre, at kortet lever op til forventningerne, hvilket vi gjorde i løbet af 2022”, siger Nicolai Schmit.

Dette betyder det for kunderne

Når danskerne får skiftet Visa/Dankort ud med Mastercard, er der også et par ting, der bliver ændret rent praktisk. 

Kunderne får nemlig højere forbrugsgrænser, ligesom der loves bedre kontooverblik, da betalinger vil kunne ses med det samme.

Desuden lægges der vægt på øget forbrugerbeskyttelse ved online shopping, da kunderne nu har mulighed for at vælge Mastercard-delen til dette formål. Dette nye kort har faktisk to separate kortnumre – et for Dankortet og et for Mastercardet.

“Lige nu arbejder vi på en løsning, der gør det muligt at udstede digitale kopier af kortet, så man kan få udstedt et nyt digitalt kort ved at kontakte sin rådgiver, hvis man for eksempel taber det fysiske kort på en rejse i udlandet”, siger Nicolai Schmit i den forbindelse.