Efter 26 år er det slut: Jyske bank deler trist meddelelse

23/10/2023 10:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er det slut, men ...

Mest læste i dag

Efter næsten 34 års tjeneste i Jyske Bank, heraf de seneste over 28 år som en del af koncerndirektionen, har Anders Dam besluttet at træde tilbage og gå på pension. Hans afgang er planlagt til den 31. oktober 2023, som meddelt i en virksomhedsmeddelelse.

Anders Dam startede sin karriere i Jyske Bank tilbage i 1987 som cheføkonom. I 1989 blev han forfremmet til underdirektør og påtog sig ansvaret for udviklings- og planlægningsområdet i banken. Efter en kort afstikker i 1992 til direktørstillingen hos Stibo Datagrafik, vendte han i midten af 1995 tilbage som medlem af Jyske Banks koncerndirektion med det formål at overtage rollen som administrerende direktør i 1997 efter Kaj Steenkjær.

Kurt Bligaard Pedersen, bestyrelsesformand, har udtrykt, at Anders Dams afgang markerer afslutningen på et bemærkelsesværdigt kapitel:

"Dette er en enestående erhvervskarriere, der nu nærmer sig sin afslutning. I mere end 26 år har Anders Dam været administrerende direktør og en central figur i koncerndirektionen i over halvdelen af bankens levetid. Hans indflydelse på hele den finansielle sektor og Jyske Bank som helhed er uomtvistelig, da banken under hans ledelse er vokset betydeligt og i dag er Danmarks næststørste pengeinstitut."

Anders Dam har ikke blot været en prominent figur i Jyske Bank; han har været dens fundament. Banken er under hans ledelse vokset til at blive Danmarks næststørste pengeinstitut.

Lars Stensgaard Mørch vil træde i stedet for som Anders Dams efterfølger. Han bringer en rig erfaring fra bankverdenen med sig, med tidligere ansættelser i Danske Bank og som bestyrelsesformand for Realkredit Danmark. Han kom til Jyske Bank for to år siden, hvor han havde ansvar for forretningsstrategi. Hans udnævnelse signalerer en kontinuitet snarere end en revolution.

Det er vigtigt at bemærke, at dette skifte finder sted i en tid med betydelige ændringer i den finansielle sektor, med øget regulering og skiftende kundebehov.

Lars Stensgaard Mørch står nu over for udfordringen med at styre Jyske Bank gennem disse udfordrende farvande, samtidig med at han skal leve op til det imponerende eftermæle, som Anders Dam efterlader sig.