Drømmer du om en hvid jul? – DMI fortæller om decembers vejr

25/11/2020 11:57

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Du kan godt finde vinterjakke og- dæk frem, december bliver nemlig kold og fugtig

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, udgave tirsdag månedsprognosen for december, og er du en af dem der går og drømmer om julesne, skal du nok ikke have alt for høje forhåbninger.

”Der er skyer og finregn i krystalkuglen og ikke så meget de vinterlige vejrfænomener som sne eller frostklare nætter med rimfrost,” - Skriver meteorolog Lisette Grenbom i månedsprognosen.

Men det bliver altså stadig nødvendigt at finde vintertøjet frem alligevel, for december bliver en kold og fugtig måned.

Det er dog ikke helt udelukket at man i løbet af december kan få sig en lillebitte smule julesne

Kortvarig slud eller tøsne

” Når vi kommer tættere på jul, kan vi få lidt mere vinterlige overraskelser, når lavtryk forventes at passere nord for Danmark. Det kan nemlig give både et godt blæsevejr, men også kortvarigt slud eller tøsne,”

Skriver Lisette Grenbom, der også bliver bakket op af kollegaen Martin Lindberg, som B.T har snakket med.

”Jeg tror, at der er forudsætninger for, at der kommer sne et par gange i løbet af december, men det bliver kun liggende et halvt til et helt døgn. Selv om luften bliver koldere, så er temperaturerne i havene højere end normalt, og når der blæser varm luft ind fra havet smelter sneen,” – Udtaler han til mediet.

Begge meteorologer er dog enige i, at december ser ud til at blive mere lun end normalt, og chancerne for sne derfor ikke vil være store.