Danskerne advares nu om 'Apple': Dette må du IKKE gøre

04/11/2023 08:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De danske borgere skal passe på.

Mest læste i dag

Nu skal danskerne være på vagt.

Der er i øjeblikket flere svindelmails i omløb, hvor afsenderen påstår at repræsentere Apple. Derfor er der nu blevet udsendt en advarsel til borgerne via appen 'Mit Digitale Selvforsvar'.

I disse e-mails påstås det, at din iCloud-lagringsplads er fuld eller at din konto er blevet låst, men dette er faktisk ikke tilfældet.

Svindlerne opfordrer dig til at klikke på den blå knap nederst i e-mailen for at løse problemet, som de har præsenteret. Det er dog vigtigt at understrege, at du absolut ikke bør gøre dette.

Svindlernes eneste mål er at narre dig til at give dem adgang til dine personlige oplysninger.

Nedenfor kan du læse hele advarslen:

"Svindlerne er aktive igen og udsender e-mails, der ser ud til at komme fra Apple. Disse e-mails hævder, at din iCloud-lagringsplads er fuld, eller at din konto er blevet låst.

Som vist i eksemplet nedenfor i denne advarsel, er der flere forskellige versioner af disse e-mails i omløb.

I nogle af dem påstår svindlerne, at alle dine billeder og videoer vil blive slettet, medmindre du opgraderer til mere lagerplads. I andre tilbydes op til 50 GB ekstra lagerplads gratis.

Alt, hvad de kræver, er, at du klikker på den blå knap nederst i e-mailen. Undlad venligst at gøre dette, da disse e-mails er svindel og bedrag.

Svindlerne forsøger at skaffe dine personlige oplysninger gennem de links, de indeholder.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din lagerplads virkelig er fuld, anbefaler vi, at du selv kontrollerer dette på din konto. Du kan f.eks. gøre dette ved at besøge iCloud.com.

På dette websted kan du se, hvor meget lagerplads du har, og hvor meget der er tilgængeligt."

Herunder findes eksemplet, der blev refereret til i advarslen.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar