Danskere kan se frem til større skattelettelser end tidligere antaget.

02/09/2023 13:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Danskerne skal inden længe aflevere færre penge til staten.

Mest læste i dag

Danskerne vil inden længe opleve en større beholdning af deres månedlige indtjening, ifølge udtalelser fra Jakob Ellemann-Jensen, der i øjeblikket er en kontroversiel skikkelse, da han har forladt den borgerlige alliance, på et pressemøde under Venstres sommergruppemøde i Nordjylland.

SVM-regeringen, som tidligere blev kritiseret for at afskaffe Store Bededag, planlægger at præsentere en 2030-plan til efteråret, der inkluderer skattelettelser, faktisk flere end dem, der allerede er beskrevet i regeringsgrundlaget.

I regeringsgrundlaget er der allerede indskrevet topskattelettelser og beskæftigelsesfradrag. De ekstra skattelettelser skal finansieres gennem den økonomiske handlingsfrihed, som regeringen råder over.

Disse udtalelser er rapporteret af Ekstra Bladet.

"Regeringen agter i den kommende politiske sæson at introducere en omfattende og ambitiøs skattereform med betydelige skattelettelser," udtaler Jakob Ellemann-Jensen. Han tilføjer også følgende:

"Desuden vil Venstre udnytte den øgede økonomiske handlingsfrihed til yderligere skattelettelser, som vil udgøre en del af regeringens 2030-plan."