Corona: Myndighederne indkalder til opsigtsvækkende pressemøde

04/11/2020 14:06

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Myndighederne indkalder til pressemøde kl. 16 angående coronasituationen

Myndighederne har indkaldt til endnu et pressemøde om corona-situationen. Denne gang skulle det ikke handle om nye restriktioner, men noget potentielt endnu mere bekymrende. Ifølge Politiken er et endnu ikke offentligjordt notat fra Statens Serum Institut tirsdag sendt til sunhedministeriet, der viser hvordan coronavirus i ti personer fra Nordjylland, der er smittet fra mink har udviklet sig så meget, at det kan udgøre en potentiel fare for den fremtidige coronaindsats.

Minkfarme i fokus

Notatet skulle efter sigende understrege vigtigheden af at få slået smittede minkbesætninger ned hurtigst muligt. Det vides endnu ikke om regeringen vil indføre særlige restriktioner i Vendsyssel og Nordjylland.

Den helt store bekymring er den mutation der kan forekomme i løbet af smitten fra menneske til mink, og tilbage til menneske igen.  Derfor har sundhedsmyndighederne hele tiden været så bekymrede omkring minkbesætningerne.

En sag som denne har også vækket international interesse, og Danmark er derfor forpligtet til at dele informationen med verdenssamfundet.