Coop's triste meddelelse fortsætter: Efter Irma-krisen afslører de nu endnu en skæbnesvanger nyhed

04/07/2023 11:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Nu deler Coop endnu en trist meddelelse.

Mest læste i dag

Der er sket meget siden det blev bekræftet, at Irma skulle lukke og slukke. Mange udtrykte deres utilfredshed, men de er åbenbart ikke de eneste. Alle har bemærket, at inflationskrisen hærger, og danskerne har utvivlsomt svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Dette påvirker mange lokale butikker i samfundene, som er tvunget til at dreje nøglen om, da inflationskrisen og de høje priser tvinger forbrugerne til at handle i de populære discountbutikker.

Coop Danmark står over for deres hidtil dårligste resultat, når regnskabet for 2022 offentliggøres snart. Ledelsen har også erkendt, at antallet af dagligvarekæder i koncernen skal reduceres.

Ifølge formanden for Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening, Søren Tang Sørensen, vil der være flere butikslukninger i år på grund af den aktuelle situation med høje omkostninger og lav omsætning. Han siger: "Flere brugsforeninger kan ikke overleve den aktuelle situation med meget høje omkostninger og en lavere omsætning. Der vil desværre komme flere butikslukninger i år."

Dette sker efter at op mod 25 butikker i Dagligbrugsen-kæden allerede er blevet lukket eller har planer om at lukke.

Det er ikke klart, om dette var en del af den nye strategi, som Coop introducerede tilbage i januar, hvor flere kæder skulle reduceres og fusioneres. Selvom Søren Tang Sørensen støtter den nye strategi, erkender han også, at brugsforeningerne har brug for øjeblikkelig hjælp: "Vi skal have Coops omkostninger ned. Det er en nødvendig spareøvelse, der er i gang. Nogle brugsforeninger kan dog ikke vente på, at spareplanen træder i kraft. De aktuelle problemer betyder, at brugsforeninger, som ellers kan være levedygtige, står over for presserende problemer, som vi skal løse."