Bilka, Føtex og Netto udsender advarsel til deres kunder: Du bliver afvist, hvis du gør dette

27/12/2023 08:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Du vil få afslag ved kassen, hvis du gør dette.

Mest læste i dag

Selvom Nationalbanken har besluttet, at tusindkronesedlen først officielt pensioneres den 31. maj 2025, har supermarkederne allerede taget initiativ til at begrænse anvendelsen af den store seddel.

Salling Group, der ejer supermarkedskæderne Bilka, Føtex og Netto, har implementeret en midlertidig politik, hvor de nægter at acceptere tusindkronesedler som betalingsmiddel, ifølge Politiken.

Pressechefen for Salling Group, Jakob Nielsen, begrundede beslutningen med hensyn til butikkernes kontantbeholdning og forklarede: "Vi kan bekræfte, at vi i den seneste periode har oplevet en stigning i antallet af kunder, der ønsker at betale med tusindkronesedler. Med vores nuværende kontantbeholdning er vi ikke i stand til at veksle penge i den størrelsesorden. Men det er noget, vi arbejder på at få løst inden for den nærmeste fremtid."

Selvom butikker ifølge kontantreglen er forpligtede til at acceptere kontantbetaling i visse tidsrum, forsikrer Salling Group, at de ikke forsøger at omgå denne regel. Jakob Nielsen udtalte: "Dette handler ikke om, at vi ikke ønsker at modtage kontantbetaling, men om at vores kontantbeholdning skal kunne opretholdes. Derfor arbejder vi også på at skaffe flere byttepenge til vores dagligvarebutikker."

Mens tusindkronesedlen måske snart er fortid, er det tydeligt, at Salling Group proaktivt træffer foranstaltninger for at forberede sig på en kontantfri fremtid. Hvad dette betyder for kunder, der holder fast ved de velkendte tusindkronesedler, vil kun tiden vise, om andre detailhandlere følger efter, eller om kontanter forbliver en fast del af vores daglige indkøb.