Bilist parkerede ulovligt og efterlod sin bil: 14 dage senere stod bilen der stadig, men...

03/09/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Maps
Bilen stod der stadig, men der var plantet en hel del sedler i forruden.

Mest læste i dag

FDM skriver på deres hjemmeside, at de dagligt bliver kontaktet af bilister, der er forvirrede over en parkeringsafgift, de har modtaget og anser for urimelig.

Ofte skyldes dette misforståelser fra enten parkeringsselskabet eller kommunen, men nogle gange opstår også situationer, hvor reglerne er blevet overtrådt uden, at danskerne er klar over det.

FDM har offentliggjort de parkeringsregler, som danskerne hyppigst har undret sig over.

Ni bøder på bare to uger

På private parkeringsområder er de gældende regler normalt tydeligt angivet på skilte, der findes rundt omkring på parkeringspladsen.

En bilist, der parkerede sin bil, havde ikke overset disse skilte, og derfor var det overraskende, da han eller hun opdagede, at der var blevet udstedt hele ni parkeringsafgifter på kun 14 dage. Sagen blev ført i retten, hvor den fik en afgørelse, der måske vil overraske mange.

"Selvom skiltningen var klart synlig, fastslår aftaleloven også, at et standardvilkår ikke kan håndhæves, hvis det i konkrete tilfælde er urimeligt. Vi valgte at bringe sagen for retten for at afgøre, om det er rimeligt at pålægge ni afgifter for den samme overtrædelse", forklarer Casper Schad, advokat hos FDM.

Landsretten nåede ikke frem til, at der var noget konkret urimligt ved situationen, og bilisten fik ikke medhold.

Dette resulterede i, at det blev en dyr to-ugers periode for bilisten, der havde parkeret på det private parkeringsområde og modtog hele ni parkeringsafgifter.