Det er ikke almindelig viden: Hvad WiFi egentlig betyder.

03/09/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et af de stiftende medlemmer af Wi-Fi Alliance er trådt frem for at fortælle, hvad WiFi faktisk betyder, og folk er yderst forbløffede.

Mest læste i dag

Mange af os bruger dagligt Wi-Fi, uanset om det er til arbejde eller blot til at surfe på TikTok, men faktisk er der mange, der ikke ved, hvad Wi-Fi betyder.

I modsætning til almindelig opfattelse står Wi-Fi faktisk for ingenting, som en ekspert afslørede i 1990'erne. Phil Belanger, en af de grundlæggende medlemmer af Wi-Fi Alliance (tidligere kendt som Wireless Ethernet Compatibility Alliance), forklarede, at "Wi-Fi" blot var et af 10 foreslåede navne af Interbrand, et verdenskendt brandagentur, som alliancen havde hyret til at finde et navn og et logo.

Mange tror fejlagtigt, at Wi-Fi står for "wireless fidelity," ligesom Hi-Fi står for "high fidelity." Dette er dog langt fra sandheden, da navnet faktisk ikke har nogen betydning overhovedet, som rapporteret af Mirror.

I et interview med Boing Boing afslørede Phil Belanger, at Wi-Fi ikke er et akronym, og han dykkede ned i de marketingmæssige grunde til, at dette navn faktisk blev valgt.

"Vi havde brug for noget mere iøjnefaldende end 'IEEE 802.11b Direct Sequence.' Interbrand var kendt for at skabe mærkenavne som 'Prozac,' 'Compaq,' 'oneworld,' 'Imation,' og mange andre, som du kender. De skabte endda firmanavnet 'Vivato'," forklarede han.

Den eneste grund til, at nogle mennesker forbinder Wi-Fi med "Wireless Fidelity" er, at nogle af hans kolleger i gruppen var bange og forstod ikke branding eller markedsføring. De kunne ikke forestille sig at bruge navnet 'Wi-Fi' uden at have en formel forklaring. Så de besluttede at inkludere sloganet "The Standard for Wireless Fidelity" sammen med navnet, hvilket i sidste ende var en fejl, der blot forvirrede folk og svækkede brandet," tilføjede han.

Phil Belanger anser nu selv det meningsløse slogan som en dum beslutning og opfordrer til at fokusere på det gode arbejde, de gjorde, og glemme taglinjen.