100.000 bilister i farezonen - er du en af dem i risikogruppen?

03/09/2023 07:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Høj varme og batterier er sjældent en god kombination.

Mest læste i dag

Titusindvis af bilister risikerer at udsætte deres køretøjer for overophedning i løbet af sommeren på grund af en mindre kendt sikkerhedsrisiko.

Ifølge Express har trafikanter fået advarsler om, at batterier i elbiler kan blive påvirket under visse forhold, hvilket bekymrer ejerne.

Eksperter fra LeaseElectricCar advarer om, at batterierne ikke reagerer optimalt på ekstreme temperaturer og kan opleve en hurtigere nedbrydning.

Tim Alcock, talsmand for LeaseElectricCar, opfordrer trafikanter til at ændre deres kørevaner for at undgå potentielle problemer.

Han forklarer: "Lithium-ion-batterier, som findes i elbiler, er tilbøjelige til overophedning, medmindre ejerne udviser forsigtighed, især når temperaturerne stiger."

Gode vaner

"Det er bedst at følge nogle rutiner for at vedligeholde dit elbilbatteri og forlænge dets levetid, i stedet for at risikere overophedning og tab af batteriydeevne."

"Chauffører bør overveje at parkere i skygge, især i de varmeste timer på dagen, eller parkere i en garage. Desuden kan undgå opladning midt på dagen bidrage til at opretholde en stabil batteritemperatur."

"Og i sommerperioden er det en god idé kun at oplade op til 80 procent for at undgå celledegradering, hvor batteriet mister kapacitet til at opnå en fuld opladning igen."

Tesla reagerer

Eksperter opfordrer også bilister til ikke altid at benytte sig af hurtigladestationer til opladning, da de øgede elektriske strømme sammen med de høje temperaturer kan forårsage betydelig skade.

Skader på batteriet vil sandsynligvis reducere køretøjets samlede rækkevidde og forlænge opladningstiden.

Dog har Tesla afvist disse påstande og hævder, at deres Model S kun ville opleve en marginal reduktion i rækkevidde, omkring en procent.