Buschauffør i opråb til passagerer: Stop med dette!

02/09/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok/@its_just_Amy300
Nok skal være nok.

Mest læste i dag

Den korrekte procedure for at forlade en bus er, at når man nærmer sig sit stop, skal man trykke på en lille knap for at signalere til chaufføren, at man ønsker at stige af.

Selvfølgelig ønsker buschaufførerne at få besked i god tid, så de kan bremse ordentligt, og dette er noget, de fleste passagerer respekterer.

Ideelt set bør hele processen foregå smidigt: et enkelt tryk på knappen for at give chaufføren tilstrækkelig varsel, og derefter en høflig og taknemlig udstigning ved ens stoppested.

Desværre er der nogle få, der ikke synes at forstå denne enkle etikette.

Nogle passagerer, eller i hvert fald en del af dem, har en tendens til at trykke på knappen flere gange, langt ud over hvad der er nødvendigt. De trykker så hyppigt, at det næsten virker som om, der falder en slik ud for hvert tryk.

Dette irriterer nu flere chauffører, som har givet udtryk for deres frustration, ifølge en artikel fra LADBIBLE.

En af chaufførerne forklarer i en TikTok-video, at det er fuldstændig unødvendigt at overbruge knappen, da det ikke gør nogen forskel.

I virkeligheden er det blot generende.

Foto: TikTok/@its_just_Amy300

Chaufføren Amy forklarer, at de altid hører klokken, og når passagerer trykker på knappen, vises et klokkeikon på instrumentbrættet. Derfor har de fuldt kontrol over, hvornår de skal stoppe.

Så du behøver blot at slappe af i det ofte farvestrålende og mønstrede sæde og have tillid til, at chaufføren vil opfylde dit ønske om at stige af ved det rigtige stoppested.

Efter at videoen er blevet delt, har der været mange kommentarer, hvor flere TikTok-brugere indrømmer, at de har været skyldige i at trykke på knappen gentagne gange, af frygt for at chaufføren måske ikke hørte eller bemærkede det første tryk.