Antallet er faldet: Mange danskere ved ikke at det er lovpligtigt

09/03/2022 08:44

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Nye tal: Stort fald i antal uforsikrede biler

Tal fra DFIM viser stort fald i antal uforsikrede køretøjer, men 10 % af de danske bilejere ved ikke, at ansvarsforsikringen for deres bil er lovpligtig, og endnu flere er i tvivl om, hvilken bilforsikring, de har. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

På godt tre år er antallet af køretøjer uden ansvarsforsikring reduceret fra godt 50.000 til ca. 10.000. Det viser tal fra DFIM, der er forsikringsbranchens garantifond for skader forårsaget af uforsikrede køretøjer. Men desværre er skadetallet ikke faldet i samme takt, hvilket understreger, at der stadig ligger et stort arbejde for både myndighederne og forsikringsbranchen.

Men til trods for det gode arbejde fra DFIM, kører der tusindvis af uforsikrede køretøjer rundt på de danske veje, hvilket kan skyldes, at alt for mange danske bilejere ikke ved, hvilke forsikringer, de har. For i en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige, svarer blot syv ud af ti, at de har den lovpligtige ansvarsforsikring.

”Gennem de seneste år har der været et stigende fokus på biler, der ikke er dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring. Fokus har blandt andet været på dagsgebyrer på 250 kr. og kampagner fra forsikringsbranchen og DFIM. Hos Gjensidige har det givet mange spørgsmål fra kunderne, men også større opmærksomhed på skader, der involverer uforsikrede biler. Dette kan være årsagen til, at vi som branche stadig ser nogenlunde det samme antal skader med køretøjer uden ansvarsforsikring, som før dagsgebyret blev indført,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.

Desværre viser undersøgelsen også, at hver tiende danske bilejer slet ikke ved, at ansvarsforsikringen er lovpligtig, og det bekymrer Henrik Sagild:

”Det er meget positivt, at det har haft så stor en effekt at rette fokus på de uforsikrede køretøjer, og jeg tror på, at der vil være endnu færre uforsikrede biler, knallerter og motorcykler på vejene fremadrettet. Men det bekymrer mig, at så mange danskere stadig ikke ved, at ansvarsforsikringen er lovpligtig. Det øger nemlig risikoen for, at de ved en fejl, forglemmelse eller misforståelse ikke får tegnet eller fornyet de rigtige forsikringer, og dermed ender med at bære en stor økonomisk risiko,” siger Henrik Sagild.                     

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1543 repræsentativt udvalgte danskere.

Hvilke forsikringer har du til din bil?Ansvarsforsikring68%Kaskoforsikring87%Ingen af ovenstående1%Ved ikke3%
Er det lovpligtigt at have nogen af følgende forsikringer til din bil?Ansvarsforsikring90%Kaskoforsikring12%Ingen af ovenstående0%Ved ikke3%