Anders fik en fartbøde på 900.000 kroner

14/06/2023 20:57

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Anders fortæller, at han virkelig fortryder at have kørt for stærkt.

Mest læste i dag

En finsk bilist lærte på den hårde måde, at hastighedsbegrænsninger ikke kun er et forslag efter at have fået en helt enorm bøde.

Anders Wiklof blev taget i at køre 82 km/t (51 mph) i en 50 km/t-zone, da han blev stoppet af politiet og idømt en bøde på 121.000 € (over 900.000 danske kroner) lørdag den 3. Juni.

Ifølge Nya Aaland sagde chaufføren, at han 'virkelig fortrød', at han kørte for stærkt.

"Jeg var lige begyndt at sætte farten ned, men det skete vist ikke hurtigt nok. Sådan går det." sagde Wiklof.

Han sagde, at han håbede, at pengene ville gå til finansiering af sundhedspleje i Finland.

Ud over en bøde vil hans kørekort også blive frakendt i 10 dage.

Wiklof er den rigeste person på Ålandsøerne, der ligger mellem det finske fastland og Sverige, og er tidligere blevet taget for at køre for høj fart.

Han er blevet idømt en bøde på €63.680 (475.000 dkk) og €95.000 (700.000 dkk) for at have kørt for stærkt ved tidligere lejligheder.

Den store bøde skyldes blandt andet politikken i Finland om at straffe bilister forholdsmæssigt i forhold til deres indtjening, så rigere bilister, der river den ind, kan ende med at få en iøjnefaldende bøde.

Det finske system beregner, hvor mange penge du vil bruge på en dag, og halverer derefter det ned for at tage et "rimeligt" beløb.

Det beløb ganges så med, hvor mange dage en domstol vurderer, at du skal gå uden de penge som straf, og selvfølgelig, jo strengere lovovertrædelsen er, jo længere er straffen og jo højere bøden.

120 dage er den maksimale multiplikator for en lovovertrædelse, som ville have en bøde som straf, og da bøden er halvdelen af ​​din daglige indtjening, kan de som udgangspunkt tage op til 60 samlede dages indtjening fra dig, hvis du har gjort noget virkelig dårligt.

På denne måde føler alle de økonomiske konsekvenser af at blive idømt bøder, men de, der ikke har mange penge, vil blive tvunget til at betale langt mindre end folk, der har råd til det.