Amanda blev flyttet mellem hospitaler i taxa – Midt under fødsel

25/01/2021 12:16

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En fødsel plejer at være noget der er hårdt nok i sig selv, men forestil dig så at du lige skal på en 94 kilometer lang taxa tur, fra det ene hospital til det andet, under selve fødslen.

Det var, desværre, præcist det der skete for 25-årige Amanda Høgh den 8. oktober 2020, da hun med veer mødte op på Herlev Hospital til en undersøgelse – Det skriver DR.

Her måtte Amanda og kæresten sidde i en time, før personale kunne tage imod dem. Cirka to en halv time efter ankomsten til hospitalet modtager Amanda og kæresten en stue, og det bliver klart, at der er en baby på vej, meget snart.

Klokken 01.15 om natten skriver en jordmord journalen at Amanda har hvilet godt, men at veerne bliver kraftigere, samtidig skrives der – ”Der mangler hænder og fødestuer”. Og det var lige præcis det der få timer senere resulterede i at Amanda, med stærke veer, blev sat i en taxa, for at køre den godt 94 kilometer lange tur til Slagelse.

Klokken 03 om natten får Amanda og kæresten beskeden om, de nu skal i en taxa og til fødeafdelingen i Slagelse. På dette tidspunkt med stærke veer, er Amanda hårdt ramt af hele forløbet.

”Der kan jeg ikke mere, og jeg bliver enormt ked af det og græder. Jordemoderen følger os ned til parkeringskælderen, hvor vi skal med en taxa til Slagelse Sygehus, og jeg kan slet ikke overskue situationen,” – Siger den nu nybagte mor til DR, og tilføjer:

”Det fyldte enormt meget. Vi var rystede og kede af det i tiden efter,”

Selvom alting endte godt for Amanda og resten af familien, vækker historier som denne alligevel bekymring blandt fagfolk.

”Sundhedsfagligt er det på ingen måde noget, der kan anbefales, eller noget som vi normalt vil forvente af et sundhedsvæsen af den kvalitet, som vi har i Danmark,” – siger Katja Schrøder, formand for Dansk Jordemoderfagligt Selskab og adjunkt på SDU.