Advarsel udsendt fra 'PostNord', 'GLS', 'DAO' og flere

15/10/2023 10:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: PR GLS
Der er god grund til at spidse ører.

Mest læste i dag

Selvom du venter på en forsendelse fra et af de større forsendelsesfirmaer i Danmark, skal du udvise forsigtighed. Det er blevet bemærket, at der i den seneste tid har været en række falske e-mails og beskeder i omløb, og nu er endnu en sådan dukket op.

Denne gang ser det ud til, at afsenderen udgiver sig for at være et velkendt forsendelsesfirma, især Postnord. Der er også eksempler på beskeder, der angiveligt kommer fra DHL, DAO, GLS og UPS, ifølge 'Mit Digitale Selvforsvar' i deres app.

Disse beskeder kan informere dig om problemer med din forsendelse eller bede dig om at betale told for den. Du kan også blive opfordret til at følge et link og betale en lille sum penge for at få din forsendelse leveret til din adresse.

Det er relativt nemt at afsløre bedragerernes metoder, hvis du er sikker på, at du ikke venter på nogen forsendelser. Men hvis du faktisk venter på en pakke, kan det være lidt sværere.

Hvis du er usikker på ægtheden af en besked vedrørende din forsendelse, er det altid en god idé at verificere det gennem de officielle kanaler hos PostNord. Her er nogle tip til at identificere bedrageri i forbindelse med post og forsendelser:

  • Du bør altid være opmærksom på anmodninger om ekstra betalinger, udlevering af personlige oplysninger eller følge mistænkelige links. De officielle forsendelsesfirmaer vil aldrig anmode om sådanne oplysninger via beskeder.

  • Hvis det drejer sig om en e-mail, kan du også tjekke afsenderadressen for at se, om den virker suspekt.

  • Det bedste råd er at bevare en kritisk tilgang og undgå at lade dig stresse.

Læs sms'en eller e-mailen flere gange, inden du reagerer, og overvej at dele beskeden med en ven eller bekendt. Hvis du er i tvivl, skal du undlade at videregive dine oplysninger.

Husk, at du altid kan spore din forsendelse via det officielle website eller app fra forsendelsesfirmaet. For eksempel har PostNord udviklet en app, hvor du kan se status for dine aktuelle forsendelser.