Advarsel fra dansk bank til alle kunder: Sådan skal du forholde dig

01/11/2023 10:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Banken har meldt ud, hvordan kunderne skal forholde sig til advarslen.

Mest læste i dag

En afgørende del af de danske bankvirksomheders ydelser er at sikre kundernes midler og personlige oplysninger mod trusler som bedrageri, identitetstyveri og økonomisk kriminalitet.

Som følge heraf udsender bankerne lejlighedsvis advarsler og retningslinjer til deres klienter for at sikre, at de er opmærksomme på potentielle risici og ved, hvordan de bør reagere i tilfælde af en trussel.

Det er nu vigtigt at udvise forsigtighed, især hvis du er en klient hos Nordea, da banken for nylig har udsendt en advarsel via "Mit Digitale Selvforsvar". Dette skyldes oprettelsen af en falsk Facebook-side ved navn "Nordea Bank DK".

På denne falske Facebook-side tilbydes gavekort, men dette er faktisk svindel.

Hvis du støder på denne falske Facebook-side, opfordres du til at anmelde den, hvilket Nordea ville værdsætte. Desuden advarer banken både sine kunder og andre danskere om forsigtighed ved at klikke på indhold via Facebook.

Her kan du læse hele advarslen, der er blevet udsendt via appen "Mit Digitale Selvforsvar":

"Aktuelt er der en falsk Facebook-side i omløb med navnet 'Nordea Bank DK', der forsøger at udgive sig for at være tilknyttet Nordea.

De svindlere har bl.a. oprettet et sponsoreret opslag, hvor der tilbydes gavekort - både siden og opslaget er svindel. Vi har anmeldt det til Facebook og håber, at siden snart lukkes ned.

Du er velkommen til at anmelde siden, hvis den skulle dukke op for dig.

Generelt vil vi gerne opfordre dig til at udvise forsigtighed, når du klikker på indhold via Facebook, og dette er særligt vigtigt i øjeblikket.

Sørg for at passe godt på dig selv og dine nærmeste. De bedste hilsner fra os hos Nordea."

Nedenfor kan du se, hvordan den falske Facebook-side ser ud.