74-årige Per og konen udlejer en ferielejlighed: De tabte kæben, da de så deres 'indtjening'

25/07/2024 14:09

|

Sebastian Ilsøth

Ringkøbing Havn. Arkivfoto: Wikimedia Commons
Nu er parret bange for at skulle betale en større ekstraregning i skat.

Mest læste i dag

Per Amby, der er 74 år gammel, og hans hustru Hanne har gennemgået mange prøvelser i deres liv, men de aktuelle problemer med Skattestyrelsen overgår dem alle.

Siden 1994 har parret lejet ejendomme ud i Ringkøbing i Vestjylland. Deres seneste forsøg på at udleje en lille lejlighed gennem Booking.com har dog skabt en række uventede problemer.

I det forgangne år besluttede de at udleje lejligheden via udlejningsportalen Booking.com, en beslutning de nu bittert fortryder, som de fortæller til Avisen Danmark.

Lejligheden blev lejet ud i 56 dage, og parret modtog 22.562 kroner for denne periode. Umiddelbart virkede det som en god handel, men det viste sig snart at være starten på problemerne.

En fejl fra Booking.com har nemlig medført, at der er blevet rapporteret en indtjening på 290.000 kroner til Skattestyrelsen i stedet for de faktiske 22.562 kroner.

"Det er helt håbløst. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan vi er havnet i denne situation. Det virker virkelig mærkeligt," siger Per Amby.

Denne fejl har skabt stor usikkerhed og frygt for en stor skatteregning, som parret ikke er i stand til at betale.

Det er bookingplatformens ansvar at indberette de korrekte indtægter, og Per Amby er derfor i en ophedet diskussion med platformen, som er uvillig til at kommunikere effektivt.

Selvom Per Amby har forsøgt at få rettet fejlen siden maj, har hver eneste henvendelse til Booking.com blot resulteret i det samme svar: "Vi gennemgår sagen og vender tilbage så hurtigt som muligt."

Desværre er Per Amby ikke den eneste, der oplever sådanne problemer. Booking.com har længe været kritiseret, især siden sommerferien, hvor mange overnatningssteder har rapporteret om manglende betalinger fra portalen.

Skattestyrelsen understreger over for Avisen Danmark, at borgere kun skal betale skat af den korrekte indtægt, og at de vil gribe ind over for udenlandske platforme ved systematiske fejl.

Booking.com har undskyldt for fejlen og oplyst, at det skyldes et teknisk problem med valutaomregningen. De har angiveligt rettet oplysningerne over for myndighederne.