700 millioner kroner afsættes til sikkerhed: Nu skal der ske noget

03/12/2021 14:51

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

I Aftale om infrastrukturplan 2035 blev der afsat 700 millioner kroner til en pulje, der skal forbedre trafiksikkerheden på de danske veje, hvoraf 50 millioner kroner afsættes til Trafik Sikkerhed i år 2022.

De første midler tages i brug i 2022 til blandt andet at etablere rumleriller og autoværn på udvalgte statsveje, kampagner mod uopmærksomhed og ombygning af et ulykkesbelastet kryds ved Vojens.

Partierne bag infrastrukturaftalen (Social Demokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance) sætter nu gang i de første projekter med midler fra puljen.

I 2022 udmønter forligskredsen 50 millioner kroner, som fordeles således, at 45 millioner kroner bruges til at forebygge frontalkollisioner og eneulykker på udvalgte statsveje, herunder ved etablering rumleriller og autoværn med mere.

Herudover ombygges et kryds på Ribevej/Østergade ved Vojens til en rundkørsel.

De resterende 5 millioner bruges på adfærdsregulerende tiltag, eksempelvis oplysningskampagner mod uopmærksomhed, brug af cykelhjelm og en baglygtekampagne.

Heraf bruges 1 million kroner til arbejdet med at forebygge højresvingsulykker i form af en analyse af zoner med krav til lastbilers direkte udsyn.

Initiativerne, forligskredsen hermed sætter i gang, udspringer af Færdselskommissionens anbefalinger. Partierne bag aftalen drøfter i starten af 2022 rammerne for udmøntning af de resterende midler i puljen i perioden 2023-2035.