Svaret vil efterlade dig målløs: Så ofte bør du vaske dine håndklæder

22/02/2024 13:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Svaret vil med garanti efterlade dig målløs.

Mest læste i dag

I en travl hverdag kan det ske, at praktiske gøremål som at skifte håndklæder bliver overset.

Mens nogen af os har for vane at kaste håndklædet direkte til vask efter brug, peger nyere forskning på, at det ikke altid er nødvendigt. Eksperter påpeger faktisk, at det er helt i orden at bruge et håndklæde flere gange før vask. Men hvad er så det anbefalede antal gange?

Der er stor variation i, hvordan folk bruger deres håndklæder. Nogle skifter håndklæde dagligt, mens andre bruger det samme i op til en uge. Eksperternes råd? En ny undersøgelse foreslår, at et håndklæde bør vaskes efter det er blevet brugt tre til fem gange. Årsagen er, at selv efter et bad, hvor man føler sig ren, kan håndklædet stadig bære på hudbakterier. Det er derfor kritisk, at håndklædet får lov at tørre helt efter hver brug for at undgå bakterievækst.

Desuden er det vigtigt at undgå at lade et vådt håndklæde ligge i en bunke, da dette kan fremme bakterievækst. Det optimale er at hænge håndklædet op, så det kan tørre fuldstændigt ud. Et dårligt tørret håndklæde kan blive et ynglested for bakterier.

Ifølge det hollandske medie flair.nl, er deling af håndklæder indenfor samme husstand generelt acceptabelt, da familier ofte deler bakterieflora. Det er dog en god idé at vaske håndklæder brugt efter sport eller træning efter hver brug. For at sikre, at bakterierne bliver elimineret, er det anbefalet at vaske håndklæder ved 60 grader Celsius.