Skadedyrsekspert advarer: De første tegn på væggelus i dit hjem

04/08/2023 11:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Væggelus er som regel ikke farlige for mennesker, men deres bid klør forfærdeligt, og de er nærmest umulige at komme af med.

Mest læste i dag

Ingen ønsker at have de små bæster inden døre, men væggelus i hjemmet er desværre ret almindeligt, ifølge en rapport fra Dailystar.

De små insekter, som har tendens til at leve i sengetøj og andre møbler, er ofte ufarlige, men deres bid kan forårsage kløe og være yderst ubehagelige. Derudover er de også uhygiejniske.

Væggelus kan desværre være meget svære at slippe af med igen, så det er vigtigt at opdage problemet i opløbet. Her er et par tidlige advarselstegn, der kan indikere, at du måske har væggelus, før problemet udvikler sig for meget.

Bid, blod og brune pletter

Skadedyrsbekæmper, Adam Juson, forklarer, at de minimale insekter kan bo bag billeder eller endda i tapetet og dit tøj.

"Det mest almindelige tegn på væggelus," udtaler eksperten, "er bid på din hud, især når du vågner, men du kan også finde blodpletter på dit sengetøj fra bidene."

Derudover vil du også kunne opdage små brune pletter på møbler og sengetøj. Disse pletter er væggelusenes afføring og er også et tegn på, at du har uinviterede gæster på besøg, som du bør handle imod med det samme.

Den bedste måde at slippe af med skadedyrene

Eftersom væggelus kan leve i op til et år uden føde, er de "meget svære at sulte ihjel," forklarer eksperten og fortsætter: "De holder sig typisk skjult om dagen og kommer kun frem for at suge vores blod, når vi sover. De kan opdage kuldioxid fra vores vejrtrækning, hvilket fortæller dem, at vi ligger og blunder lige i nærheden."

Hvis du mistænker, at du har et væggelusangreb, er det afgørende, at du handler hurtigt, og ifølge eksperten er den mest effektive måde at gøre dette på ved at bruge varme.

"Ved at udsætte dem for en temperatur over 50 grader i omkring 90 minutter kan du slippe af med væggelusene. Så hvis du tror, du har væggelus, kan du vaske dit sengetøj og dit tøj på en varm vask og derefter tørretumble det ved høj varme," råder skadedyrseksperten.

Men da væggelusene måske ikke kun befinder sig i dit sengetøj, kan det være en god idé at varme hele rummet op.

Ifølge eksperten er denne varmeløsning den bedste måde at bekæmpe skadedyrene på, da de ofte er resistente over for forskellige insektmidler.