Meget mere end blot madrester: Derfor bør du aldrig smide dine æggeskaller ud

11/09/2023 12:59

|

Nicolai Haugsted

Foto. Shutterstock
Næsten alle smider skallerne i skraldespanden - men der er meget mere at komme efter for ægget.

Mest læste i dag

Mennesker over hele verden har æg som en del af deres sunde kostvaner, og spiser dem ofte til morgenmad. Men vidste du, at æg er nyttige til mere end blot det, der er inde i dem?

Overraskende nok har æggeskaller også vigtige næringsstoffer, der er gode for dit helbred. Selvom de fleste mennesker kasserer æggeskallerne efter at have spist ægget, er tørrede og blandede æggeskaller nyttige, og de kan faktisk også indtages.

Undervurder ikke æggeskaller, da de er til stor gavn for hudpleje, tænders sundhed og meget mere. I stedet for at smide dem ud, så læg dem til side, da der er tonsvis af ting, du kan gøre med æggeskaller.

Her er nogle ting at gøre:

Æggeskalspulver er fantastisk til tandblegning og mundhygiejne. Ved at kombinere en teskefuld æggeskalspulver med en knivspids natron og en smule uraffineret kokosolie skaber du en pasta, der hjælper med at slippe af med plak og tandsten, hvilket resulterer i hvidere og sundere tænder. Det skriver Pulse.

Du kan også gnide æggeskalspulveret direkte på dine tænder. Disse skaller indeholder calcium og andre mineraler, der styrker emaljen, holder tænderne skinnende rene og endda hjælper med at bekæmpe huller.

For en anden metode bør du overveje at børste dine tænder to gange om ugen ved at bruge en blanding af kulpulver og æggeskalspulver. Dette virker angiveligt også.

Lider di af hudirritationer, udslæt eller betændelser? Æggeskalspulver kan hjælpe. Prøv at lægge en teskefuld æggeskalspulver i blød i æblecidereddike i fem dage, dyp en vatrondel i denne blanding bagefter og påfør den, hvor det er nødvendigt. Sørg for at lade det sidde i 30 minutter, før det skylles af. Du bør begynde at se resultaterne inden for et par dage.

Påføring af denne blanding giver også lindring af hudproblemer som eksem, ringorm, sorte pletter og ujævn hudfarve. Det er en naturlig hudpleje for klarere og sundere hud.

Planter har brug for næringsstoffer som calcium for at trives.

Calciummangel kan føre til hæmmet vækst i planter, snoede blade og mørke pletter. Hvis du har planter eller ejer en lille gård, kan du tilføre calcium ved at tilføje æggeskalspulver til jorden, mens du planter.

Du kan tilføje det direkte til jorden, når du planter, eller blande det med vand og derefter bruge det til at vande dine planter.

Æggeskalspulver er ikke kun til personlig pleje; det er også en praktisk rengøringsassistent. For at rense de genstridige pletter på gryder og pander, som du ikke kan nå med en svamp, skal du bruge æggeskalspulver som en skrubbe og slibemiddel.

Bland det med en smule sæbevand, og du vil finde det effektivt til at skrubbe forbrændinger og snavs væk. Denne naturlige rengøringsløsning efterlader dit køkkengrej skinnende og pletfrit.