Kørelærer: Sådan opvarmer du din bil på mindre end ét minut

12/10/2023 12:25

|

Sebastian Ilsøth

Kilde: TikTok @drivewithkruzee
Som nætterne bliver længere og vejret koldere, har en bruger på de sociale medier afsløret en hurtig måde at opvarme bilens interiør. Og dette trick kan øge temperaturen på under et minut.

Mest læste i dag

Køreskolen Kruzee regelmæssigt deler oplysende videoer på deres TikTok-kanal med det formål at hjælpe deres seere med at føle sig komfortable og sikre, når de er bag rattet. I en af deres videoer giver en kørelærer fra Kruzee råd til seerne om, hvordan man kan opvarme sin bil hurtigt ved hjælp af bilens varme- og airconditionssystem.

I videoen forklarer kørelæreren følgende metode: "For den hurtigste opvarmning af din bil skal du tænde for tændingen uden at starte motoren. Efter fem sekunder skal du starte bilen. Lad den køre i tomgang i nøjagtigt 30 sekunder - ikke længere. Derefter kan du begynde at køre, og aktiver din luft. Du bør nu mærke varm luft strømme ud."

I videoen ser vi instruktøren træde ind i bilen, vente et par sekunder, inden han starter motoren. I mellemtiden aktiverer han bilens defroster og lader det køre i 30 sekunder, før han begynder at køre.

Mange eksperter inden for bilkørsel anbefaler også, at bilister kører langsommere de første 15 minutter af deres rejse for at skåne motoren. Han råder dog også bilister til aldrig at lade motoren køre i et lukket rum som f.eks. en garage.

Kørelæreren tilføjer desuden, at den mest effektive måde for bilister at opnå varme i bilen er ved at rette varm luft mod overkroppen i begyndelsen af kørslen for at opvarme kroppen hurtigst muligt. Når man er varm, bør man pege varmen mod fødderne, da varm luft naturligt stiger opad. Så kan man få det godt og varmt!

Positiv tilbagemeldinger

Reaktioner fra seerne var overvejende positive. Selvom nogle seere var skeptiske over for effektiviteten af dette trick i ekstremt kolde klimaer, roste mange instruktøren for hans råd.

En bilist kommenterede: "Jeg føler først varmen, når jeg har kørt i to timer."

En anden lavede sjov og skrev: "Hvorfor så jeg denne video og forventede, at han ville udføre en tryllekunstner?"