Kan koste dig penge: Undgå at drikke dette, inden du handler ind

06/12/2023 18:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det kan simpelthen få os til at købe for mere, end vi havde tænkt os!

Mest læste i dag

I en undersøgelse udført af Journal of Marketing analyserede forskerne, hvordan forbrugeradfærden blev påvirket, når de indtog kaffe, en populær drik før de begav sig ud for at shoppe.

Resultaterne viste, at forbrug af kaffe førte til øget shopping. Forbrugerne købte simpelthen flere produkter og brugte flere penge under deres indkøbsture.

Derfor er det ikke overraskende, at butikker som Bilka ofte tilbyder meget billig kaffe - det viser sig at være en klog investering.

Derfor ændrer kaffe vores adfærd

Når vi indtager en kop kaffe, udløser det en række ændringer i kroppen. Især for vores forbrugeradfærd betyder det, at det øgede niveau af dopamin fører til øget impulsivitet og lavere selvkontrol.

Hvis vi drikker kaffe inden shopping, påvirker det vores system på denne måde og resulterer i en højere grad af impulsiv shoppingadfærd, hvilket er forbundet med øget køb af varer og generelt højere forbrug.

Specifikke typer af produkter blev også i højere grad købt.

Kaffe får os til at købe flere af dette

I undersøgelsen blev det også undersøgt, om folk købte flere af en type produkt end en anden, og det viste sig at være tilfældet.

Der blev købt flere af såkaldte højhedonistiske produkter, som er produkter, der primært købes af fornøjelsesmæssige årsager, såsom blomster, slik og luksusure. Faktisk blev der købt færre lavhedonistiske produkter som mel, æg og mælk.

Vores forbrugsmønster ændrede sig markant mod flere fornøjelsesprodukter og færre dagligvarer, så det kan være en god idé at vente med at drikke kaffe til efter indkøbsturen. Det vil være godt for din økonomi.