Hæld det i en skål og tilsæt varmt vand: Sokkerne bliver lynhurtigt hvide igen

15/05/2024 19:47

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
At vaske sokker kan være en reel udfordring. De engang helt hvide sokker kan med tiden blive grå og slidte. Men hvordan får man gjort sokkerne rene? Det er nok at kigge i køkkenskabet.

Mest læste i dag

Selvom farverige, mønstrede og iøjnefaldende strømper er blevet populære, er de helt hvide strømper stadig foretrukket at have i garderoben. Problemet er, at de også er blandt de sværeste at holde rene. Pletter på hæle eller tab af farve er de mest almindelige problemer.

Så hvordan kan man forhindre dem? Her er nogle billige og ekstremt enkle metoder, som er værd at se nærmere på, skriver Gazeta.

Hvordan får man strømper rene? En skefuld kan genskabe deres tidligere farve

Hvide og lyse strømper bliver hurtigt snavsede, og de er bestemt ikke nemme at rense. Pletter eller misfarvninger er også ofte resultatet af forkert vask. En hvid strømpe viklet ind i mørkt eller farvet tøj er et almindeligt problem.

Kan det forhindres? Det er nok at kigge i dit køkkenskab. For at lysne dine strømper skal du bruge bagepulver. Det er et produkt, der kan bruges til flere former for daglig rengøring, herunder at gøre dine strømper hvide igen. Sådan vasker du hvide strømper:

  • Bland en skefuld bagepulver med en smule vand

  • Fugt de beskidte strømper med varmt vand, og klem overskydende vand ud

  • Påfør bagepulverpastaen på pletterne og gnid forsigtigt ind. Vent et par minutter

  • I mellemtiden hælder du varmt vand i en skål, hvor du lægger strømperne i blød i ca. 2 timer

Efter dette, skal du blot smide strømperne i vaskemaskinen og vaske som normalt. Det er bedst at tørre de hvide strømper i solen bagefter.

Hvordan får man tøj og strømper hvide? Ikke kun bagepulver kan hjælpe

Bagepulver er ikke den eneste måde at genoprette den hvide farve på snavsede strømper, grå t-shirts eller plettede køkkenklude. Hvilke andre produkter er værd at forsøge sig med? Glem blegemidler og stærke vaskemidler.

  • Salt: Dette krydderi har blegende egenskaber. Det er ikke kun nyttigt til vask af strømper, men også til gardiner eller hvide duge. To spiseskefulde og en skål med varmt vand, hvor du lægger de beskidte ting i blød i 30 minutter, er nok.

  • Eddike: Ikke alene hjælper det med at fjerne snavs, det blødgør også fibre og bekæmper bakterier ansvarlige for ubehagelig lugt. Hvis du er bekymret for lugten af eddike, så læg strømperne i blød i en halv liter varmt vand med en kop eddike tilsat. Efter 30 minutter smider du dem i vaskemaskinen med vaskemiddel. Lugten forsvinder - ligesom pletterne gør.

  • Aspirin: Denne populære medicin har også andre anvendelser. Det er fantastisk til at håndtere pletter og gøre hvidt tøj hvidt igen. Knus seks tabletter og bland dem med vand. Læg tøjet i blød i blandingen i ca. 30 minutter.