Folk har nu indset, hvordan man sikrer, at ens kuffert er den første, der bliver taget af flyet

16/04/2024 20:21

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du hader at vente på din bagage i lufthavnen, vil du gøre alt for at fremskynde processen. Heldigvis findes der nogle smarte tricks, du kan prøve næste gang.

Mest læste i dag

Rejser kan til tider føles stressende. Du bekymrer dig sikkert om sikkerhedskontrollen, beder til, at din kuffert når frem i ét stykke, og håber, at dine sidemænd i flyet er venlige og høflige.

Men rejsende behøver ikke længere bekymre sig om deres bagage, da de opfordres til at følge nogle simple trin for at sikre, at deres kuffert er den første på bagagebåndet efter landing.

Selvom det kan virke naturligt for mange at komme til lufthavnen så tidligt som muligt, er et af forslagene faktisk at ankomme så sent som muligt, når du skal checke din kuffert ind.

Hvis du checker ind sidst, vil din kuffert teoretisk set, fordi den blev lastet sidst på flyet, være den første til at komme ud, når du ankommer til din destination, skriver Escape.com.

Thomas Lo Sciuto, der arbejder med håndtering af bagage i en regional lufthavn i USA, skrev på Quora: "Bagage vil altid blive lastet fra for til bag på bagagevognene, så hvis du checker ind sidst, vil din kuffert være i den sidste bagagevogn."

Dog kan de mere organiserede personer ende med at blive ramt af både angst og panik ved tanken om at vente med at checke ind til sidste øjeblik, hvorfor dette er blevet betegnet som en 'højrisikostrategi'.

Et mindre stressende forslag er at 'gate-checke' din taske, hvilket betyder, at du afleverer den ved check-in, som sørger for at placere den i lastrummet. Men den bliver typisk efterladt ved adgangsdøren klar til hurtig losning ved landing.

Dette kan dog betyde yderligere sikkerhedstjek af din bagage, og vil sandsynligvis også resultere i en yderligere omkostning. Til gengæld vil det betyde, at din kuffert vil være en af de første til at blive frigivet i den anden ende. Det er naturligvis ideelt, hvis du har travlt.

Nogle flyselskaber tillader også, at passagerer betaler ekstra for at få deres bagage leveret først. Det er særligt muligt, hvis du rejser på business class eller har tilmeldt dig et loyalitetsprogram. Nogle gange betyder det endda, at du får adgang til et separat bagagebånd.

Et andet snedigt trick, ifølge News.com.au, er at bede om et 'skrøbeligt'-mærkat til din bagage, da dette kan fremskynde ventetiden ved bagagebåndet. Årsagen til dette er, at mærkatet vil påvirke rækkefølgen, hvori din kuffert bliver pakket på flyet.

Bagage markeret som skrøbelig bliver lagt på flyet sidst, hvilket betyder, at det kommer ud på den anden side først, hvilket betyder mindre ventetid ved bagagebåndet. Det er også en god idé at fjerne gamle mærkater fra bagagen samt at vælge kufferter, der skiller sig ud fra mængden.