Fødevareekspert afslører et opbevaringstrick: Holder dine bananer friske og faste i 20 dage

06/09/2023 12:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hendes trick forlænger bananers liv med flere dage.

Mest læste i dag

I de fleste danske køkkener finder man typisk en rummelig frugtskål, hvor der opbevares en bred vifte af frugter.

Selvom denne praksis er udbredt, er det ikke nødvendigvis den mest hensigtsmæssige måde at opbevare dine frugter på.

For at forlænge frugternes holdbarhed er det en god idé at undgå, at de ligger tæt op ad hinanden, især når det kommer til bananer. Dette er rådgivningen fra fødevareeksperten Tash Blythe, som deler et smart trick til at holde bananer friske og faste i længere tid, ifølge The Mirror.

En potentiel, men ofte overset metode til at bevare bananernes friskhed er at købe dem, når de stadig er grønne, og lade dem modne derhjemme. Hvis du går efter de mest gule bananer i supermarkedet, er de allerede modne og har en kortere holdbarhed sammenlignet med de grønne, der endnu ikke er modne, forklarer hun til The Express.

Desuden bør du undgå at opbevare dine bananer i plastikposer, da dette kan fremskynde modningsprocessen.

Fødevareeksperten anbefaler alle at følge hendes råd, hvis de ønsker at forlænge bananernes levetid: "Opbevar dine bananer på en bordplade eller et sted ved stuetemperatur og væk fra fugt, sollys og overdreven varme, mens de modnes."

Nogle gange kan det også være en fordel at holde bananerne adskilt, da dette forhindrer, at frugten påvirkes af ethylengas, som udskilles af de andre bananer.

Når dine bananer har nået den perfekte modningsgrad, kan du opbevare dem i køleskabet for at forlænge deres friskhed. Det er dog vigtigt at vente med at placere dem i køleskabet, indtil de er fuldt modne, da kulden kan skade modningsprocessen.