Ekspert afslører: Sådan fjerner du kalk og brune striber i toilettet

01/04/2024 19:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Træt af kalkaflejringer i toilettet? Her får du en eksperts gode råd til at fjerne dem.

Mest læste i dag

Rengøring af toilettet er sjældent en opgave, mange ser frem til.

Det kan ofte virke som om, at man må anstrenge sig unødigt for at slippe af med kalk og brune mærker i toilettet, efterladende en med følelsen af, at der burde findes en lettere metode.

Kalk kan hurtigt samle sig i et toilet, specielt i områder med hårdt vand, hvilket ikke er et tiltalende syn. Selvom det måske ikke generer dig, vil dine gæster sandsynligvis bemærke det.

Chris Wootton, direktøren for rengøringsfirmaet Poppies, har heldigvis en effektiv løsning for at tackle disse striber - hurtigt og uden besvær.

"Ifølge den gyldne regel for at fjerne pletter fra toilettet, bør man anvende ikke-alkaliske rengøringsmidler. Da de fleste pletter opstår på grund af hårdt vand, er det essentielt at forstå, at blegemiddel ikke er løsningen, og i stedet bør man anvende et syreholdigt rengøringsmiddel såsom kalkfjerner," forklarer han.

Wootton pointerer også, at blegemiddel kun skjuler kalkaflejringerne ved at gøre dem mindre synlige, hvilket betyder, at problemet ikke forsvinder, men blot bliver mindre iøjnefaldende.

For effektivt at fjerne kalkaflejringer anbefaler Chris brugen af hvid eddike for at skabe en effektiv rengøringsløsning, der rent faktisk fjerner kalken frem for kun at dække over den.

"For at skabe en stærk syreopløsning anbefales det at bruge hvid eddike. Tilsæt en halv kop bagepulver rundt om i toilettet og lad det virke i minimum 15 minutter. Derefter hældes hvid eddike over bagepulveret," siger han og fortsætter:

"Dette resulterer i en skummende reaktion, som aktiverer syren og effektivt kan nedbryde selv de mest stædige kalkaflejringer. Efter omkring 10 minutter, bør du skrubbe toilettet grundigt med en skuresvamp."