Derfor må du aldrig vende dine glas på hovedet i skabet

08/10/2023 09:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Rigtig mange stiller deres glas på hovedet i skabet, men de er formentlig ikke klar over dette.

Mest læste i dag

En TikTok-stjerne er blevet viral for at vise sine følgere, hvorfor det ikke er en god idé at opbevare glas med bunden i vejret i deres skabe eller på hylder.

I en video, der indtil nu har fået imponerende 3,6 millioner visninger og 128.000 likes, delte brugeren @bs.hidden.secrets sit seneste køkken-trick med sin store følgerskare.

Ifølge denne populære TikTok-bruger, som har over 76.000 følgere, kan opbevaring af glas med bunden opad medføre, at al vægten hviler på kanten, som de beskriver som den mest skrøbelige del af glasset.

"Over tid er der en større risiko for, at glasset går i stykker," forklarer @bs.hidden.secrets.

Nogle var enige i rådet fra TikTok-stjernen, hvor en person bemærkede, at det er "ubehageligt at opbevare den del, man drikker af, udadtil på grund af støvansamling".

Men flertallet af brugerne kritiserede videoen og lavede sjov med, at løsningen blot var at købe "stærkere" glas.

En bruger kommenterede: "Jeg har altid opbevaret dem med bunden opad. Jeg har ALDRIG haft problemer."

Kulinarisk producent Clare Langan fortalte marthastewart.com, at der ikke er nogen "rigtig måde" at opbevare sine glas på.

Dog anbefalede hun at "opbevare mindre brugte krus med bunden nedad for at forhindre støvansamling."

Når det gælder mere skrøbelige glasvarer til særlige lejligheder som champagneglas eller vinglas, bemærkede Langan, at det "typisk er sikrere" at opbevare dem "oprejst".

For tykkere glas påpegede eksperten, at det er sikkert at stable dem oven på hinanden, hvilket også kan bidrage til at forhindre støvansamling og spare plads.