Barberskum kan bruges til mere end bare barbering

23/03/2024 07:01

|

Nicolai Busekist

Både mænd og kvinder bruger barberskum til at fjerne hår. Uanset om det drejer sig om skægget eller benene, kan man med skum og en barberskraber nemt fjerne hårene. Men barberskum kan bruges til meget mere end bare det.

Mest læste i dag

Det viser sig, at barberskum også er praktisk i andre dele af huset. For at blive i badeværelset, hvor barberingen normalt finder sted, er det også nyttigt for spejlet. På grund af den fugtige luft i badeværelset bliver det hurtigt fedtet.

Der er flere måder at forhindre dette på. Men barberskum er en af dem. Smør spejlet ind i skummet. Brug ikke vand til dette, men gnub det ud med en tør klud, og spejlet bliver ikke fedtet i et stykke tid. Der er nu et lag på spejlet.

Rengøring af hårbørsten

En hårbørste bliver med tiden fyldt med støv og andet snavs fra håret. Dette er ofte svært at få rent, men med barberskum er det lettere.

Fjern først så meget hår fra børsten som muligt. Spray den derefter fuld af barberskum og lad det trække et stykke tid. Skyl børsten under vandhanen, og den er igen ren.

Brug af barberskum til at rense hænderne efter maling

Når vi har malet noget i huset, får vi ofte nogle stænk af maling på vores hænder. Med vandbaseret maling kan det fint skylles af under vandhanen. Men det lykkes ikke altid

Barberskum kan hjælpe i dette henseende, og det er endda nemt at bruge det. Spray blot noget skum i hænderne, gnid og skyl af. Malingen burde derefter være forsvundet.

Rengøring af ovnen med barberskum

Er ovnen beskidt og fedtet indeni? Så tilbyder barberskum også her en løsning. Spray siderne og bunden ind i skum og tænd ovnen i 30 minutter ved 50 grader.

Barberskummet vil løsne alle fedtrestene, så du nemt kan tørre ovnen af med en klud. Når du er færdig med dette, vil den være så god som ny.

Fjernelse af kalkaflejringer

Du kan fjerne kalkaflejringer på rustfrit stål med bagepapir, men dette kan også gøres med barberskum. Faktisk er der mange, der mener, at det fungerer bedre for dem.

Påfør blot skummet på vandhanen (eller noget andet af rustfrit stål) og gnid efter med en klud. Kalkaflejringen vil forsvinde, når du gør dette, og hanen begynder derfor at skinne igen.