4 gode grunde til, at slukke din telefon oftere, end du gør

18/11/2023 08:55

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er både sundere for telefonen og for dig!

Mest læste i dag

Måske drømmer vi alle om, at vores smartphones altid er klar og tilgængelige 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen for at holde os forbundet. Dog kan det være en mindre god idé at lade disse komplekse enheder være tændt konstant.

De fleste eksperter anbefaler, at du slukker din telefon mindst en gang om ugen. Men er dette virkelig et alvorligt problem, og kan det gøre en mærkbar forskel for din mobile enheds ydeevne og levetid?

Her er alt, hvad du behøver at vide om at give din smartphone en velfortjent pause, og om det er en god idé at trykke på tænd/sluk-knappen en gang imellem.

Bedre for batteriet

Batterierne i vores telefoner har desværre ikke evig levetid. Processen med at oplade og aflade batteriet kaldes en cyklus, og hver telefon har et begrænset antal af dem, før batteriet nedbrydes og holder mindre strøm.

Typisk ligger dette antal mellem 400 og 1600 cyklusser. Når telefonen er tændt, bruges der en lille mængde strøm selv under opladning for at opretholde netværksforbindelsen, hvilket slider på batteriets levetid.

Du kan dog bremse nedbrydningen ved at slukke din telefon, især når den oplades. At slukke for telefonen under opladning hjælper den med at oplade hurtigere, da den ikke behøver at opretholde forbindelser eller betjening af telefonen.

Dette kan også spare dig penge på elregningen, især hvis du har flere enheder.

Bedre for dig

At være online hele tiden anses ikke for godt for mental sundhed, og det kan forårsage søvnproblemer, koncentrationsbesvær og anstrengte øjne. At tage en pause fra notifikationer og beskeder kan hjælpe dig med at slappe af, være mere til stede og undgå afhængighed af sociale medier.

Især om natten kan eksponering for elektroniklyset forstyrre din søvnrytme, hvilket gør det svært at få en afslappende nattesøvn.

Gør telefonen hurtigere og fjerner fejl

Ligesom en computer kan en telefon nyde godt af en genstart, der rydder midlertidige filer og cachelagret data, der kan køre i baggrunden og gøre systemet langsommere. At slukke for telefonen frigør RAM'en, hvilket forhindrer systemet i at blive langsommere og apps i at blive mindre stabile.

Selvom moderne enheder er mere effektive til at administrere hukommelse, kan genstart af telefonen løse eller forebygge forbindelses- og systemproblemer.

Mere miljøvenligt

Ved at slukke din telefon om natten kan du forlænge dens levetid, reducere strømforbruget og mindske behovet for at producere nye telefoner. Ved at undgå at lade telefonen være tilsluttet om natten, undgår du også overopladning, hvilket kan være skadeligt for batteriet og forårsage tab af cyklusser.

En simpel rutine med at oplade telefonen til 100 procent og slukke den, når den er fuldt opladet, kan bidrage til en frisk og klar telefon om morgenen og spare både penge og ressourcer.

Kilde: The Mirror