Stedfar fængslet: Brækkede bevidst 11 måneder gammel babys knogler

15/01/2021 10:27

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 42-årig mand er blevet idømt fem års fængsel efter at han er fundet skyldig i grov vold og mishandling af en blot 11 måneder dreng.

Det her er ikke sådan en af de lette historier som er dejligt at gå på weekend til. Faktisk nærmere det modsatte. Handlinger så ondskabsfulde at det nærmest ikke er til at forstå.

En 42-årig mand har igennem en længere periode af den lille drengs kun 11 måneder gamle liv, formået at udøve så grov en form for vold, mishandling og omsorgssvigt, at man roligt kan sige den stakkels dreng på bare 11 måneder har oplevet flere traumer end de fleste danskere gør igennem livet.

Sagen startede i september 2019, da pædagogerne på en vuggestue i Randers blev opmærksomme på den på det tidspunkt 11 måneder gamle dreng. Da disse blå mærker blev ved med at opstå, og moren ikke kunne forklare hvorfor.

Det endte med at drengen blev tilset af læger, og de kunne konstatere at drengen led af, og hold nu fast; brækket lårben, brækket skinneben, bækkenbrud, flere brækkede ribben, samt kraniebrud og blødninger i hjernen – Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Måske babyer godt kan komme galt afsted på egen hånd, men ikke i så udtalt voldsom grad, og derfor kunne politiet godt starte en efterforskning, og pilen pegede fra starten mod stedfaren. Hans situation blev heller ikke bedre af at da politiet gennemgik mandens søgehistorik på Google, kom sætninger som: ”Ømmeste punkt på en baby”, slå en baby hårdt” og ”slå barn konsekvenser”.

Torsdag blev den 42-årige mand så idømt fem års fængsel, samt en erstatningsbøde på 30.000 kroner til den lille dreng. Han nægter sig skyldig, men har modtaget dommen.

Drengens mor går heller ikke fri. Hun er blevet idømt 60 dages fængsel for sin manglende indgriben, i hvad Retten i Randers mener, har været tydelig mishandling af drengen. Hun har udbedt sig tid til at beslutte om hun vil anke.