Skuddrama: Politi udvider zone

08/12/2021 07:04

|

Christina Hansen

Shutterstock.com

Mest læste i dag

Efter skudepisode i Herlev natten til torsdag udvides visitationszonen på Vestegnen.

Efter en skudepisode i Rødovre fredag oprettede Københavns Vestegns Politi en visitationszone i dele af Rødovre og Herlev.

Men fundet af en ung skuddræbt mand i nat i Herlev, er sket uden for denne zone, og derfor har Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen vurderet, at der er grund til at udvide visitationszonen i Herlev og dele af Gladsaxe Kommune.

”Skyderi i det offentlige rum er fuldstændig uacceptabelt og vi har sat massivt ind for at stoppe det. Jeg kan godt forstå, at borgerne i de områder, der har været ramt af skyderi, finder det meget ubehageligt, og af hensyn til deres tryghed, har vi øget patruljeringen og er synligt tilstede i områderne med beredskab, lokalpoliti og mobil politistation. En visitationszone er et godt værktøj for os, der vil gøre det sværere for de kriminelle at bevæge sig rundt med våben – og på den baggrund, har jeg i dag valgt at udvide zonen,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Visitationszonen blev udvidet tirsdag kl. 18 til også at omfatte området nord for Klausdalsbrovej: Skinderskovvej, Krebsedammen, Ring 4, kommunegrænsen til Furesø kommune, Bagsværd Hovedgade, Buddinge Hovedgade, Søborg Hovedgade og kommunegrænsen til København (se kort). Visitationszonen gælder frem til fredag den 17. december 2021 klokken 18.


”Vi har naturligvis også nøje overvejet muligheden for at indføre strafskærpelseszoner som Københavns Politi. Det er vores vurdering, at der ikke er grundlag for at indføre strafskærpelseszoner på Vestegnen, da de steder hvor der er blevet skudt her, har en helt anden karakter end i områderne i København. Vi følger naturligvis situationen løbende i hele politikredsen, og vi er i et meget tæt efterforsknings-samarbejde med Københavns Politi, siger Kim Christiansen.