Politikreds: Hjælp os!

17/12/2021 11:58

|

Christina Hansen

Foto: Politiet

Mest læste i dag

Julen nærmer sig og med den også en række sammenkomster og festlige arrangementer. Vi ser samtidig ind i, at mange gæster er på vej til øen. Som i resten af landet er smittetrykket på Bornholm i hastig stigning, og den nye meget smitsomme variant Omikron er også blevet registreret på øen.

Som ø er Bornholm i en særlig sårbar situation, hvis antallet af smittede der bliver syge stiger yderligere.

Vi kan f.eks. komme til at mangle hænder ude på øens institutioner, og vi kan ikke række ud efter hjælp hos en nabokommune. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Derfor sender øens lokale beredskabsstab (kommune, politi, hospital, akutberedskabet, beredskabsstyrelsen og hjemmeværnet) en appel til både fastboende og gæster på øen om at være opmærksomme og gøre en ekstra indsats for at holde smitten nede. Samtidig sendes en opfordring om, at både gæster og fastboende tager deres forholdsregler og har en plan for at kunne isolere sig, hvis de skulle blive smittet eller blive nære kontakter til smittede.

Sådan kan du bidrage til at holde smitten nede

  • Få det tredje stik, hvis du er over 40 år, og det er fire en halv måned siden, du fik andet stik. Som gæst på øen kan du også booke en lokal tid til vaccination.
  • Bliv testet, hvis du har symptomer – også selvom du er vaccineret.
  • Gå i selvisolation hvis du er smittet.
  • Hold fast i Sundhedsstyrelsens generelle råd; hold afstand, brug mundbind eller visir, hvor det er anbefalet. Vask og sprit hænder. Host og nye i ærmet. Gør hyppigt rent. Sprit flader af i hjemmene og luft ud, især hvis husstanden udvides i højtiden.
  • Hold øje med eventuelt nye udmeldinger fra de nationale myndigheder.