Politihunden Quattro hædret: Fandt forsvunden toårig i mørk skov

07/12/2020 15:59

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Man skal huske at kåre sine helte, også dem på fire ben. Derfor er politihunden Quattro kåret som årets politihund.

Kåringen som Årets Politihund uddeles hvert år af Dansk Kennel Klub, og er i år gået til den 10 år gamle politihund Quattro, og hundeføreren Allan Friis.

Quattro er kategoriseret som en gruppe 1-hund og nedgravningshund, og har deltaget i over 600 opgaver, der har spændt vidt fra hjælp med at opsnuse spor i store drabssager og alvorlige forbrydelser, til at fange tyveknægte på flugt og finde forsvundne personer.

Fandt forsvunden toårig dreng

Den hædrede politihund har nu været i tjenesten i otte år, og er nok mest kendt for, sammen med hundeføreren Allan Friis, at finde en forsvunden toårig dreng, midt om natten i en nordsjællandsk skov i juli 2015.

Ved Københavns Vestegns Politi har kåringen vagt store glæde og stolthed, det siger leder af politihundesektionen, Brian Munck.

” Jeg er glad på Allans vegne, for han er hundemand til benet, og ingen hund bliver så dygtig uden et stort og vedholdende arbejde. Jeg er stolt over hundesektionen, for arbejdet med hunde er en holdindsats, hvor alle træner og arbejder sammen – og det her viser en meget høj faglighed. Vi er altid på arbejde for borgerne på Vestegnen, og det gør mig særlig stolt og glad, når vi kan vise dem, at vores politihunde er helt i top,” – Udtaler Brian Munck ifølge Lokalavisen.dk

Quattro og Allan Friis / Foto Københavns Vestegns Politi